Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM rukt uit tijdens reddingbootdag

Toegevoegd: 28-04-2013, 22.32 uur
De reddingboot gaat langszij bij de catamaran.
De reddingboot gaat langszij bij de catamaran.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong
HANSWEERT - Dat de KNRM altijd inzetbaar is bleek wel tijdens de reddingbootdag die zaterdag op alle stations werd gehouden.


Terwijl deze open dag in volle gang was en de reddingboot Jan van Engelenburg van het station Hansweert zelfs met diverse gasten een rondvaart aan het maken was, ging de pieper voor een vaartuig dat kampte met motorproblemen. Direct werd koers gezet naar het ponton om de gasten af te zetten en wat extra opstappers op te halen.
 
Nabij Ossenisse bleek een catamaran last te hebben van een motorstoring. Er werd koers gezet richting Ossenisse maar in de tussentijd zeilden de opvarenden van de catamaran richting Terneuzen. Voor de haven van Terneuzen ging de reddingboot langszij om de catamaran veilig naar de jachthaven te begeleiden.
 
De zes koppige Wit-Russische bemanning, die de catamaran had gehuurd in Ouddorp, werd na de goede afloop donateur van de KNRM.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fokje (28-4-2013 om 23:21)
Knap vd knrm, maar een zeilboot met motorpech roept dat tegenwoordig al om n redding?
Kurwa (28-4-2013 om 22:54)
Ik zal het ook eens aan de ANWB of route direct vragen of ik donateur kan worden nadat ze me naar de garage hebben gesleept. waarschijnlijk moet ik eerst de volle mep dokken en lid worden, vooraf natuurlijk.
Cookie-instellingen beheren