Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 69 km

Forse brand op schip Terneuzen

Toegevoegd: 27-07-2013, 13.58 uur - Update: 27-07-2013, 14.56 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Op een schip in Terneuzen woedt al sinds het einde van de ochtend een forse brand. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.
 
De brand woedt aan boord van een voormalig binnenvaartschip dat is omgebouwd tot accommodatie voor bed & breakfast en is afgemeerd aan de Beurtvaartkade, nabij de Schependijk. De brand brak rond 11.45 uur uit en woedt benedendeks. Daardoor is het vuur volgens de brandweer lastig te bestrijden. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Wel zijn drie hondjes die aan boord waren overleden.
 
De brandweer is met flink wat materiaal ter plekke. Twee blusvoertuigen, een schuimblusvoertuig, een waterwagen en een snel interventie voertuig zijn ingezet om de brand te blussen.


Er is ook een ademluchtcontainer ter plekke gekomen om er voor te zorgen dat de blussende brandweerlieden over voldoende ademlucht beschikken. Bij de brand komt namelijk veel rook vrij. Vanwege de forse rookontwikkeling is de Schependijk tussen de oostsluis en de Kennedylaan afgesloten voor het verkeer. Ook wordt het publiek op afstand gehouden.

Een vaartuig van Rijkswaterstaat is tegen het schip aangelegd om deze op zijn plek te houden. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn er ook bergingsvaartuigen onderweg.

Rond 14.55 uur, dus zo'n drie uur na het ontstaan van de brand, kon eindelijk het sein 'brand meester' worden gegeven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren