Weerbericht:
Zonnig, op de Wadden kans op mist. Vannacht lokaal mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Bommen in Breskens zijn ontploft

Toegevoegd: 18-09-2013, 17.11 uur
Door: Rolf de Feijter
BRESKENS - In het gebied Waterdunen bij Breskens zijn de twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog even voor 17.00 tot ontploffing gebracht. Ze werden eerder deze dag ontmanteld.

Sinds deze morgen was de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bezig met het onschadelijk maken van de twee vliegtuigbommen. Vanwege de ruiming moesten ongeveer 300 mensen geëvacueerd worden. 


De twee bommen, beiden 500-ponders van Engelse makelij,  werden gevonden tijdens munitieonderzoek in het kader van de ontwikkeling van het project Waterdunen. Sindsdien waren de bommen afgeschermd door grote zeecontainers, welke gevuld waren met zand.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
FD (20-9-2013 om 00:02)
@K. Aaahhh, voel je je benadeeld? Je weet niet eens wanneer die foto precies gemaakt is, wat er aan de hand is op die foto en toch heb je commentaar al weer klaar. Je komt over alsof je ook een hoofdrol hebt gespeeld in de blog van een motoragent in de regio Rotterdam. Google maar eens op Piet Kats.
Raar (19-9-2013 om 20:30)
Het kan nog vreemder hoor kijk maar naar het filmpje vanaf 10 tot 18 seconden dan zie je een kind om de bom heenlopen ,onverantwoord gewoon ,het moet niet gekker worden.
Thera (19-9-2013 om 15:07)
@K; je kent die kinderen en agenten blijkbaar omdat je conclusie trekt dat dit kinderen van de agent zijn. Je hebt blijkbaar ook gezien dat de kinderen het betreffende gebied in gestuurd werden? Of stonden al die mensen buiten het gebied en blijven die kinderen ook daarbuiten. Niet te snel oordelen.
Bram (19-9-2013 om 01:12)
Zo, daar zijn we ook weer vanaf. Ruim 68 jaar na dato. Toen ik jong was heb ik ze nog zien vallen en vernietigen. Vreselijk, zeker als het je dierbaren betrof. Maar wanneer ontdekken we de laatste bom? 'k Hoop nog voordat ik doodga. Zou een hele geruststelling zijn.
K (18-9-2013 om 20:28)
De laatste foto begrijp ik niet helemaal, bewoners moeten het gebied verlaten, maar waarom zie ik dan dat de kinderen van een agent het gebied gewoon in mogen? vreemd
Cookie-instellingen beheren