Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eigenaar vastgebonden hond bekend

Toegevoegd: 23-11-2013, 15.25 uur
Door: Roland de Jong
SCHARENDIJKE - De politie weet vermoedelijk wie degene is die deze week zijn hond vastgebonden aan een paal achterliet bij de N57 in Scharendijke.

Woensdagochtend kreeg de dierenambulance het verzoek om te gaan naar de afrit N57 bij Scharendijke-Ellemeet omdat daar een hond aan een paal vast zou zitten. Zij troffen daar inderdaad een grote, goed verzorgde hond van ongeveer 3 jaar oud aan.


De blauw-grijs gestroomlijnde Cane Corso teef was volgens de politie in hulpeloze toestand achtergelaten. Na berichtgeving in de media heeft zich inmiddels een 59-jarige man uit Delft gemeld. Volgens hem zou de hond door een kennis, een 22-jarige Rotterdammer, naar een nieuw verblijf in Scharendijke worden gebracht. De hond werd dinsdag opgehaald. De man was volgens de politie erg verbaasd dat hij zijn hond in de media terugzag.

Een agent van de dierenpolitie heeft inmiddels contact gehad met de Rotterdamse kennis. Hij heeft toegegeven de hond aan de paal te hebben achtergelaten omdat hij er zeker van was dat het dier daar gevonden zou worden. De man zal donderdag bij de politie een verklaring komen afleggen.

Zie ook:
- Hond achtergelaten aan paal N57 (23-11-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T is wat (24-11-2013 om 11:57)
Marco, die 59 jarige man uit Delft kan hier niets aan doen. Denkelijk door omstandigheden kon hij zijn hond niet langer verzorgen en laat hem door een 22 jarige Rotterdammer naar een ander adres brengen. Die Rotterdammer bind het beest vervolgens aan een boom. Wel de goede schuldige zien!!
Vechthonden = aso's (24-11-2013 om 11:11)
Het type hond geeft toch al aan dat het om aso's gaat. gelukkig is de politie altijd geduldig en coulant met dit soort en wachten ze wel even tot het gajus tijd heeft voor een verklaring. en weg vertrouwen in de daadkracht van de popo bij de burgers, maar dat boeit ze toch geen zier.
Plopper (24-11-2013 om 10:25)
Gewoon een smoes. Dagen tijd gehad om die te verzinnen dus. Maar ja ze trappen er graag in. Kan ook dit misdrijf weer afgedaan worden met een Pamperdagje Halt.
Ad.. (24-11-2013 om 00:45)
Raar verhaal van een kennis die jou hond ergens naartoe brengt en in plaats daarvan hem aan een paal knoopt.dus hier klopt iets niet en is er meer aan de hand
Jan (23-11-2013 om 22:59)
Al weer zo'n engerd - daar zijn er steeds meer van
Vlissingse (23-11-2013 om 22:03)
@Renee: net of het minder erg is dat een hond aan een paal is vastgebonden, is ook een levend wezen net zoals een kind!!!!! Ik hoop dat die daders een zware straf krijgen ( zal wel niet want hier in Nederland is een dier nog altijd minder dan een mens en dat hoort niet, het is een levend wezen!)
Cookie-instellingen beheren