Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man die fietsster doodreed vrijgelaten

Toegevoegd: 29-11-2013, 11.43 uur
Door: Rolf de Feijter
MIDDELBURG - De 25-jarige man uit Sas van Gent die twee weken geleden een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in Zelzate en hierbij doorreed, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt de Vlaamse publieke omroep VRT.       


Het ongeval deed zich voor op de R4 bij de ArcelorMittal-staalfabriek. De auto reed daar twee fietsers aan. Een van hen, een 22-jarige vrouw, overleed. Een vrouw van 24 werd met een shock in het ziekenhuis opgenomen. De bestuurder van de auto reed door. Hij kon snel worden aangehouden omdat de nummerplaat van zijn auto op de plaats van het ongeluk was achtergebleven. Volgens de Belgische media had de man ook teveel gedronken.

De zaak werd in Nederland behandeld maar het parket uit Gent had om uitlevering van de man gevraagd. Intussen is hij door de Nederlandse rechter vrij gelaten onder voorwaarden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (29-11-2013 om 14:27)
Vriendjes politiek ? Als de rechter zijn/haar bedoeling bij deze bijzondere actie eens zou willen verduidelijken in de media, zou dat voor veel mensen de actie misschien begrijpelijk maken. Al denk ik zelf niet dat ook maar 1 reden te vinden zal zijn om vrijlating na zo'n misdrijf goed te praten.
Marco (29-11-2013 om 14:12)
Kijk, dat bedoel ik nou, ik had het al eens eerder vermeld, je kan beter als een foute persoon gaan leven want dan krijg je minder tot geen straf. Als je goed gedrag vertoon of een beetje een grote mond geeft wordt je als een zware crimineel behandeld. NL is gewoon fucked up!!!
Gerda (29-11-2013 om 13:41)
Is die Nederlandse rechter van lotje getikt, die man rijd onder invloed een fietser dood + dat hij doorgereden was. En hij wordt vrijgelaten onder voorwaarden. Dit kan echt NIET. Stuur hem naar het parket van Gent, als die lui om uitlevering vragen.
Marja (29-11-2013 om 13:40)
Schaam me nu om nederlandse te zijn met zo'n beleid! Gelijk uitleveren die crimineel naar Belgie! En die rechter moet de ogen uit zijn,, afgestudeerde?? kop schamen en ik hoop nooit dat hij iemand van zijn familie zo moet verliezen eens kijken hoe hij dan reageert. In EEN woord grof schandalig
Vlissinger (29-11-2013 om 13:40)
Wat is dat toch in Nederland ,iemand doodrijden ,en te veel alcohol op ,en nog doorrijden ook en dan nu al vrij gelaten ,niet te begrijpen dit .
Ik (29-11-2013 om 13:29)
De dodelijke afloop is inderdaad heel erg dat praat niemand Goed mocht er alcohol en vermoeidheid in het spel zijn Maar zullen die belgen ook niet eens gaan nadenken het is Praktisch zelfmoord om op een 90km/h fietsers toe te laten !
Cookie-instellingen beheren