Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Man trekt mes bij ruzie om honden

Toegevoegd: 28-12-2013, 12.37 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Een 48-jarige Belg is vrijdagmiddag geslagen en bedreigd met een mes. Hij kreeg het aan de stok met de bezitter van een Pitbull.


Rond 13.30 uur liep de Belg met zijn vrouw over de Overdamstraat in Hulst. Hun twee hondjes liepen bij hen. Op het moment dat een man met een pitbull passeerde rende deze hond op de hondjes van de Belg en zijn vrouw af. Toen de honden dreigden te gaan vechten sprong de Belg tussen de honden en schopte hij de pitbull. Dit schoot volledig in het verkeerde keelgat bij de eigenaar van die hond.

De eigenaar van de pitbull, een man met een donkere gewatteerde jas, een beige baseballpet en getatoeëerde handen en vingers, pakte zijn hondenriem en sloeg daarmee op het hoofd van de Belg. Toen deze commentaar gaf kreeg hij een tweede klap met de ketting van de hondenriem. De Belg wist de riem te pakken te krijgen en trok deze uit de hand van zijn belager. Die liet het er echter nog niet bij zitten en trok een mes. Hiermee werd de Belg bedreigd, maar toen die de hondenriem terug gaf, liep de messentrekker weg.

De schermutseling en bedreiging werden op afstand gezien door een vrouw die haar Jack Russel aan het uitlaten was. De politie hoopt met haar in contact te komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (29-12-2013 om 10:48)
Nou wat een slap gelul allemaal, wij maken dagelijks van die dingen mee, omdat wij ook twee grote honden hebben en er een vooroordeel is tegen bepaalde rassen, nou als ze mijn honden schoppen trap ik hun ook af, gewoon even dijkzicht in werken.
Nicole Dobbelaar (29-12-2013 om 10:42)
Hoi hier de eigenaresse van de american stafford. Ook wel de pitbull in dit verhaal genoemd. Het gaat om een hond die net een jaar oud is en nog heel speel is. Hij wou spelen met de Canadese herder van die belg en daardoor hij uit zijn slipketting ontsnapt. En hij rende de wal af om te kunnen spelen
De Wet (29-12-2013 om 10:19)
Pittbulls waren toch verboden ?!? ik vindt dat de wet met harde(re) hand gehanteerd moet worden dus ik stel voor een afschotvergunning voor alle loslopende honden en 100 euro beloning voor eenieder die een honden kadaver inlevert dat niet "gechipped" is. opruimen dat vuilnis.
Michel (29-12-2013 om 10:12)
Honden aan de lijn probleem opgelost
Kees (29-12-2013 om 09:54)
Men noemt pitbull eigenaren en snelle auto`s bezitters een verlenging van hun edele deel. ze kunnen geen vrouw krijgen en proberen zonder succes zo er aan te komen
A. (29-12-2013 om 07:32)
Een reactie van de Belg waar zulke lui, die kwa hond en uiterlijk kenmerken hun stoerheid, nog is benadrukt met loslopende hond, dagelijks op hopen. Provoceren, negatief gedrag. De soort hond is niet meer dan een gebruiksvoorwerp. Verplicht muilkorven en aan de lijn.
Cookie-instellingen beheren