Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 9 km

Man trekt mes bij ruzie om honden

Toegevoegd: 28-12-2013, 12.37 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Een 48-jarige Belg is vrijdagmiddag geslagen en bedreigd met een mes. Hij kreeg het aan de stok met de bezitter van een Pitbull.


Rond 13.30 uur liep de Belg met zijn vrouw over de Overdamstraat in Hulst. Hun twee hondjes liepen bij hen. Op het moment dat een man met een pitbull passeerde rende deze hond op de hondjes van de Belg en zijn vrouw af. Toen de honden dreigden te gaan vechten sprong de Belg tussen de honden en schopte hij de pitbull. Dit schoot volledig in het verkeerde keelgat bij de eigenaar van die hond.

De eigenaar van de pitbull, een man met een donkere gewatteerde jas, een beige baseballpet en getatoeëerde handen en vingers, pakte zijn hondenriem en sloeg daarmee op het hoofd van de Belg. Toen deze commentaar gaf kreeg hij een tweede klap met de ketting van de hondenriem. De Belg wist de riem te pakken te krijgen en trok deze uit de hand van zijn belager. Die liet het er echter nog niet bij zitten en trok een mes. Hiermee werd de Belg bedreigd, maar toen die de hondenriem terug gaf, liep de messentrekker weg.

De schermutseling en bedreiging werden op afstand gezien door een vrouw die haar Jack Russel aan het uitlaten was. De politie hoopt met haar in contact te komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roel VW (29-12-2013 om 13:48)
Wat een mafkezen reageren op dit artikel ( vooral De Wet van 10:19 )Ben blij dat de eigenaar en eigenares het proberen te nuanceren . Gewoon een jong speels dier !!! Wanneer iemand mijn hond een onterechte schop zou geven zou ik hem/haar ook een rot schop geven !
Kees (29-12-2013 om 12:48)
Misschien is niet iedereen geschikt om een hond te hebben.
Peter (29-12-2013 om 11:42)
Dreigden aan te vallen?? Liepen alle honden los?? Mogen honden daar los???. En nog zoveel onbeantwoorde vragen, maar al zoveel bevooroordeelde reactie,s. Als ik elke b.v elke kleine hond die lip optrekt of snauwt naar hond een schop moet geven vliegen er meer hondjes als mussen.
Robin (29-12-2013 om 11:17)
Honden moetenbinnen de bebouwde kom aan de lijn maakt niet uit wat voor ras. Als iedereen dat doet was dit niet gebeurt. En werdt de pibull niet weer eens zwart gemaakt door media en de meeste die hier gereageerd hebben. En als het een man met labrador was geweest had het niet de krant gehald
American Stafffordshire Terrier (29-12-2013 om 11:03)
Zal de eigenaar van de american stafford (pitbull) hier maar s ff spreken he. Mijn hond is net een jaar en weet niet eens wat vechten is en wilde alleen maar spelen en ontsnapte uit zijn riem helaas en heeft na die trap 2 dagen mank gelopen
Peter (29-12-2013 om 11:02)
Dreigden te gaan vechten??. Liepen alle honden los??? Zoveel vragen nog, en al zoveel oordelen van mensen. Als ik elke kleine kuitenbijter, een schop moet gaan geven omdat hij lip optrekt en grauwt, zouden er heel wat hondjes door de lucht vliegen.
Cookie-instellingen beheren