Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 214 km

Zeer grote uitslaande brand in Goes

Toegevoegd: 09-01-2014, 22.21 uur - Update: 10-01-2014, 01.11 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is vanavond een zeer grote uitslaande brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

De hulpdiensten kregen de eerste melding van de brand rond 22.15 uur binnen. Binnen tien minuten werd het sein ´grote brand´ gegeven. De Goese brandweer rukte daarop uit met drie tankautospuiten en een ladderwagen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stond het pand bij aankomst van de brandweer volledig in brand en is daarom direct ingezet op het beschermen van omliggende panden. Rond 22.35 uur is er GRIP 1 afgekondigd om de inzet van hulpdiensten goed te kunnen coördineren.

De brand woedt bij Demontage Werkplaats Zeeland (DWZ) aan de Van Doornestraat. Dit bedrijf demonteert en recyclet professionele apparaten en elektronica. Bij DWZ werken grotendeels mensen die psychiatrische en/of psychosociale problematiek hebben (gehad) en weer worden klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt.

Schadelijke stoffen
Rond 22.40 uus is het sein 'zeer grote brand' afgegeven en is nog meer brandweermaterieel opgeroepen. Het gaat onder meer om extra blusploegen uit 's-Gravenpolder en Kapelle en een watertankwagen uit Oost-Souburg. De brandweer heeft ook een meetploeg uit Wolphaartsdijk ter plekke gestuurd. Volgens de politie ter plaatse komt er veel schadelijke rook vrij. Volgens de brandweer is echter nog niet duidelijk of er schadelijke stoffen zoals asbest zijn vrijgekomen. De Veiligheidsregio adviseert omwonenden om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Hiervoor is ook een NL-Alert uitgestuurd.

Rond 22.55 uur is ook met spoed een ambulance ter plekke gestuurd. Voor zover bekend zijn er echter geen gewonden en staat het ambulanceteam alleen stand-by. De brandweer is het vuur nog steeds niet meester. Omstreeks 23.20 uur vonden nog steeds explosies plaats.

Containerbrand
Eind mei vorig jaar woedde ook al brand bij het bedrijf. Toen zorgde een brandende container voor uren bluswerk. In de container zat een flinke hoeveelheid kunststof. Het blussen werd toen bemoeilijkt doordat het plastic erg heet was geworden en daardoor grote brokstukken waren gevormd die lang bleven nasmeulen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Caroooooo (11-1-2014 om 10:43)
Waarom krijg ik nu zo langzamerhand het gevoel dat er een pyromaan bezig is in Zeeland?
inwoner (10-1-2014 om 16:57)
Ik betreur de slechte informatie richting de inwoners van Goes.Lang niet iedereen heeft een melding gehad of is je telefoon er niet voor geschikt .Overheid word eens wakker ,waar is de veiligheid .Er zijn schadelijke stoffen gemeten en die zijn niet slecht voor ons ??Ook de veiligheid van gebouwen en inventaris ,controleer dit op de manier zoals het voorgeschreven word .Eisen ??controleer dan ook en sluit anders de tent!!
Pieter de zaadschieter (10-1-2014 om 12:23)
Ik sluit me aan bij de menig van goes west deze branden krijgen toch een heel eigenaardig luchtje als je het mij vraagt... Is dit nog wel toeval?? 3x een sociale werkplaats tot op de grond toe afgebrand Misschien eens tijd voor een ONAFHANKELIJK onderzoek..
toon (10-1-2014 om 10:27)
ik dacht wel dat er ergens brand was ,ik rook vanmorgen een rare brandlucht in de polder in Stavenisse , de wind was toen Zuid-Zuidwest
Maneblusser (10-1-2014 om 09:19)
Wat is daar elke keer aan de hand in Goes ? Een pryomaan actief ? Opvallend hoeveel grote branden daar altijd zijn. Tijd voor een gedegen onderzoek. Gemeente & politie doe uw werk. Dit kan geen toeval meer zijn.
R (10-1-2014 om 08:46)
Mag wel eens onderzocht worden , lijkt wel een manier om van oude panden af te komen in die hoek en nieuwe te kunnen bouwen zonder gezeur. Eerst daar de boeren schuur , en nu al 2 x een wpl .... is geen toeval..
Cookie-instellingen beheren