Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 144 km

Wijkagent waarschuwt voor oplichting

Toegevoegd: 17-01-2014, 13.11 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De wijkagent van Kapelle waarschuwt op social media voor een vorm van telefonische oplichting.

Volgens de politie zouden in het Engels allerlei vragen gesteld worden. De politie raadt mensen aan niet op de vragen in te gaan, geen antwoord te geven en op te hangen. Er zou sprake zijn van oplichting.

Of er ook mensen daadwerkelijk het slachtoffer zijn geworden van de oplichter(s) is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leo Smalheer (17-1-2014 om 15:51)
Had hetzelfde vanmorgen. Een man wilde weten of ik van Italien Food hield. Was een heel lang telefoonnummer 001773780607. Zal wel ergens ver weg zijn. Denk ergens in Zuid-America.
anita (17-1-2014 om 14:46)
Ik woon in Terneuzen en ook ik werd van de week gebeld door een dame die zei dat ze uit italie kwam.. verstond er geen barts van dus het gesprek afgebroken .ik vertrouwde het toch al niet.. als nummer stond erop mijn foon ,,buitenbereik ..dus het komt overal voor zo te horen .
ik ook (17-1-2014 om 14:44)
gisteren ook bij mij buitenlandse vrouw aan de tel.wist mijn achter naam. dus ook in middelburg.heb zu verrot gevloek en geen kans om andwoort tegeven stopte zu van zelf.
pm (17-1-2014 om 14:21)
Dit gebeurt al jaren, steeds meer persoonsgegevens worden buitgemaakt en misbruikt. Ze vragen veelal remote control software te installeren, ze zeggen bijvoorbeeld dat ze je secretkey van windows weten (die laten ze via commando's opzoeken, maar deze is bij iedereen gelijk) en dat Microsoft hun gevraagd heeft jouw problemen op te lossen. Zodra je ze toegang geeft is het hek van de dam. Zeggen dat je geen Windowsgebruiker bent en het is over :), bij mij althans
henriette (17-1-2014 om 14:16)
Ook wij zijn telefonisch benaderd door een Engels sprekend persoon, meerder malen zelfs. Ik heb niet gereageerd en gewoon de haak er weer op. Ik heb het landennummer opgezocht via google, het was 001905963369 en dat blijkt uit Puerto Rico te komen. 0019 is dus Puerto Rico.Let op en ga er niet op in!!
a.g.vluggen (17-1-2014 om 13:52)
Ik meen vorige week, een dame met een wonderlijk accent. Zei dat ze uit Italië belde en iets voor een "food concern" wilde verkopen. Tele marketeers kom je in dit land bijna niet meer tegen. De "Italiaanse Dame" maar afgekapt. Haar schetterstem en het steenkolen Engels, deden pijn aan de oren.
Cookie-instellingen beheren