Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Politie controleert op ijsvrije ruiten

Toegevoegd: 03-02-2014, 12.04 uur
Door: Rolf de Feijter

OOSTBURG - De politie heeft maandagmorgen in Oostburg een verkeerscontrole gehouden omdat er bij vorst gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door dichtgevroren autoruiten.

Maandagochtend tussen 05.30 uur en 06.30 uur controleerde de politie het verkeer op de Bredestraat in Oostburg. In totaal werden er 21 auto's aan de kant gezet. Tot tevredenheid van de politie hadden alle bestuurders hun voorruit zodanig ijsvrij gemaakt dat er voldoende zicht was.

Een enkeling had geen zicht in de aangevroren spiegels en kon die ter plekke alsnog even schoon maken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
w. furnemont (4-2-2014 om 06:56)
@ Mr M @slappehap ik ben beginnend bestuurder, heb ondertussen wel mijn rijbewijs voor zon 3 jaar, maar ik kijk tot nu toe meer in mn achteruitkijkspiegel dan in mijn zijspiegels. Ik ben 1,95 dus dan gaat dat ook wel eens moeilijk. En ja voldoende moeten ze ijsvrij wezen ja, maar zeg nou eerlijk, je ken moeilijk door een a4tje autorijden, dan ben je echt oerlui. Daar ken je echt niks door zien!
Vlissinger (4-2-2014 om 05:40)
Nee Petra, met helemaal dichte ruiten kun je ook niet rijden! als je het niet begrijpt reageer dan niet..
willem76 (4-2-2014 om 03:49)
waar ik een hekel aan heb: aan personen die hun ruiten schoon krabben met draaiende motor. als je door de straat loopt om de hond uit te laten loop je in een wolk stinkend uitlaatgas. dat de politie controleerd is prima en broodnodig, maar zou overbodig moeten zijn, iedere automobilist wordt geacht verstandig genoeg te zijn om de ruiten ijsvrij te maken. helaas is dat niet zo.
Schimpy (3-2-2014 om 23:27)
Prima hoor, je ziet wel eens mensen in hun auto stappen waar de ramen potdicht. Niet alleen met vorst maar ze rijden ook vaak weg met volledig beslagen ramen, onbegrijpelijk want ze kunnen zo zichzelf dood rijden maar ook onschuldige andere mensen. Flink afstraffen dus.
lex (3-2-2014 om 20:07)
Het is gewoon goed en geweldig dat ze dit doen, en Hans met je 60.000 km per jaar het gaat maar om een 2 a 3 km he dan is je raampie wel oke ik rij er +/_120000 per jaar en zie veel van dit soort ongelukken omdat ze niet veel zien door bedampte of bevroren ramen. gewoon geweldig net als verlichting. en ja ik ben ook wel eens te laat, maar ik ga me niet haasten, kom er evengoed wel, mijn ramen zijn altijd ijsvrij.
Henk Pladdet (3-2-2014 om 19:31)
Goeie zaak dat hier eens controle op wordt uitgevoerd !!! Misschien ook op latere tijdstippen als het nog vriest !!! Zal misschien wel wat bekeuringen opleveren !!! Het heeft absoluut geen zin om door een gat te kijken in je ruit. Je kunt het verkeer/situatie helemaal niet (over)zien !!!!
Cookie-instellingen beheren