Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Zwaar verwaarloosde en zieke hond afgemaakt

Toegevoegd: 17-02-2014, 12.12 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de gemeente Terneuzen is vorige week donderdag een zwaar verwaarloosde en zieke hond aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het dier moest worden afgemaakt. Tegen de eigenaar van de hond is proces verbaal opgemaakt.

Een dierenagent werd door een medewerker van de dierenbescherming geattendeerd op een zeer magere Beagle met een enorm gezwel tussen haar benen. De hond is vorige week donderdag zwervend aangetroffen in de gemeente Terneuzen en door de dierenambulance meegenomen naar een dierenkliniek. De dierenagent stelde een strafrechtelijk onderzoek in en wist de eigenaar van de Beagle te achterhalen.

Uit het gesprek met de eigenaar bleek dat de hond in het verleden wel is bekeken door een dierenarts maar dat haar de nodige medische zorg is onthouden vanwege geldgebrek. Gevolg hiervan was dat de Beagle nu nog 12 kilo woog, inclusief de tumor van ongeveer vier kilo. Ook had zij last van ontstoken slijmvliezen en diabetes. Gezien de zeer slechte toestand waarin de hond verkeerde, werd besloten om haar in te laten slapen.

Tegen de eigenaar van de Beagle is proces verbaal opgemaakt omdat hij de deskundigheid van een dierenarts heeft genegeerd en zijn hond daardoor de nodige verzorging is onthouden. Ook wordt hem verweten dat hij niet naar andere mogelijkheden heeft gezocht om de hond wel te laten helpen. Het dossier is doorgestuurd naar de officier van justitie. Deze oordeelt of de zaak voor de rechter wordt neergelegd.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo (17-2-2014 om 16:22)
Weer zo'n rot bericht over dierenleed, wat heb ik een medelijden met die hond. En voor de baas van die hond; Ik hoop oprecht dat jij in je leven alle ziektes krijgt die er bestaan.
Sjors (17-2-2014 om 15:25)
Voor mensen die geld als excuses leveren, adviseer ik het boek"bob de straatkat" over een straatarme straatmuzikant die echt alles maar dan ook alles over had voor een zwerfkatje. En dan nog praten over ik heb geen geld. Meestal rijden mensen die dat zeggen in een dikke wagen, hebben een dikke tv, maar geld ER VOOR OVER te hebben om hun doodzieke dier te redden, dat hebben ze dan juist weer niet
bianca (17-2-2014 om 15:09)
ik gun niemand deze nare ziekte, maar zulke figuren wel.Dierenbeul....
Jo Jo (17-2-2014 om 15:07)
Schandalig dat zó iemand een hond heeft, het is een teken dat hij in de toekomst nooit, maar dan ook nooit meer een huisdier mag hebben. Ik wil niet eens plaatsen wat ik in mijn gedachten heb, maar dat het een gedachte is daar mag je van uit gaan dat dit niet best is. Als je niet voor je huisdier kan zorgen neem er dan geen. In dit geval was er best wel een oplossing geweest, er is overal een oplossing voor. Maar dat dit met dit dier gebeurd is daar zijn geen woorden voor. Ik hoop dat er in de toekomst goed naar gekeken wordt of die persoon nog een huisdier heeft, al is het een muis, weg halen dat dier, het heeft geen leven. Ik hoop dat die persoon een flinke straf krijgt.
Johan Spinnewijn (17-2-2014 om 15:04)
Ook de arts die hiervan wist moet zwaar berispt worden! Men wordt dierenarts uit toch vooral ideologische overwegingen nietwaar? Juist dan zou het welzijn van dieren boven geldelijk gewin moeten gaan. Deze man/vrouw moet in een hoekje gaan zitten en overwegen of hij/zij niet beter slager had kunnen worden.
peter (17-2-2014 om 15:04)
ik lees het al weer veel vooroordeel, messchien was die man wel werkeloos geworden en daar om geen geld had, ik vindt het ook zonde voor die hond, en wegbrengen naar een asiel vindt ik ook nog al een grote stap,je houd van zo,n beest of niet, jullie weten ook niet in wat voor situatie die man zat, dus oordeel niet te snel en te hard, morgen zijn jullie aan de beurt, eerst een leuk leventje dan in de shit terecht komen. laat de rechter daar voor en op oordelen, daar zijn ze voor, niet jullie.
Cookie-instellingen beheren