Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaar verwaarloosde en zieke hond afgemaakt

Toegevoegd: 17-02-2014, 12.12 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de gemeente Terneuzen is vorige week donderdag een zwaar verwaarloosde en zieke hond aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het dier moest worden afgemaakt. Tegen de eigenaar van de hond is proces verbaal opgemaakt.

Een dierenagent werd door een medewerker van de dierenbescherming geattendeerd op een zeer magere Beagle met een enorm gezwel tussen haar benen. De hond is vorige week donderdag zwervend aangetroffen in de gemeente Terneuzen en door de dierenambulance meegenomen naar een dierenkliniek. De dierenagent stelde een strafrechtelijk onderzoek in en wist de eigenaar van de Beagle te achterhalen.

Uit het gesprek met de eigenaar bleek dat de hond in het verleden wel is bekeken door een dierenarts maar dat haar de nodige medische zorg is onthouden vanwege geldgebrek. Gevolg hiervan was dat de Beagle nu nog 12 kilo woog, inclusief de tumor van ongeveer vier kilo. Ook had zij last van ontstoken slijmvliezen en diabetes. Gezien de zeer slechte toestand waarin de hond verkeerde, werd besloten om haar in te laten slapen.

Tegen de eigenaar van de Beagle is proces verbaal opgemaakt omdat hij de deskundigheid van een dierenarts heeft genegeerd en zijn hond daardoor de nodige verzorging is onthouden. Ook wordt hem verweten dat hij niet naar andere mogelijkheden heeft gezocht om de hond wel te laten helpen. Het dossier is doorgestuurd naar de officier van justitie. Deze oordeelt of de zaak voor de rechter wordt neergelegd.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
c (17-2-2014 om 20:37)
bah bah bah, wat word ik hier toch weer kotsmisselijk van. Als je een dier neemt dan zorg je er gewoon voor, en anders begin er niet aan. bleh spuug op zulke mensen
Winky (17-2-2014 om 20:26)
Jeetje wat erg! Beagles zijn zo schattig ;(. Waarom neem je een hond als je er de tijd en geld niet voor hebt? Echt onnodig dierenleed dit ;(
eerlijk (17-2-2014 om 19:49)
Zeg nou eerlijk wie eet er geen plofkip. Wie kijkt er niet naar sotchi? Zolang we maar niet van de hoed en de rand weten zeker. En hoeveel van jullie hebben wel wat voor die hond kunnen betekenen? Kom dan niet alleen een man lastig vallen. Lol samenleving..........we hebben nog veel te leren.
Ria (17-2-2014 om 19:33)
De hond is zwervend aangetroffen. Gewoon buiten de deur gezet in de hoop dat iemand haar kon helpen? . . . of dat ze spoedig zou sterven? Ik hoop toch echt dat deze persoon niet de verantwoordelijkheid heeft over enig ander levend wezen.
JanP (17-2-2014 om 19:29)
Mensen een ziekte toewensen vind ik daarom ook vrij kansloos hoor!
Dominique (17-2-2014 om 18:48)
@Peter. Wegbrengen naar het asiel een grote stap. Je beestje laten verkommeren, en doodziek op straat dumpen is blijkbaar geen probleem. Deze hufter komt er weer vanaf met lullige boete. Levenslang houdverbod voor zulke lui. Zijn namelijk geen enkel dier waard. Hoop dat wanneer hij wegkwijnt in zijn luier in een verpleeghuis, hij nog eens aan terugdenkt aan zijn walgelijke daad!!!
Cookie-instellingen beheren