Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Zwaar verwaarloosde en zieke hond afgemaakt

Toegevoegd: 17-02-2014, 12.12 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de gemeente Terneuzen is vorige week donderdag een zwaar verwaarloosde en zieke hond aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het dier moest worden afgemaakt. Tegen de eigenaar van de hond is proces verbaal opgemaakt.

Een dierenagent werd door een medewerker van de dierenbescherming geattendeerd op een zeer magere Beagle met een enorm gezwel tussen haar benen. De hond is vorige week donderdag zwervend aangetroffen in de gemeente Terneuzen en door de dierenambulance meegenomen naar een dierenkliniek. De dierenagent stelde een strafrechtelijk onderzoek in en wist de eigenaar van de Beagle te achterhalen.

Uit het gesprek met de eigenaar bleek dat de hond in het verleden wel is bekeken door een dierenarts maar dat haar de nodige medische zorg is onthouden vanwege geldgebrek. Gevolg hiervan was dat de Beagle nu nog 12 kilo woog, inclusief de tumor van ongeveer vier kilo. Ook had zij last van ontstoken slijmvliezen en diabetes. Gezien de zeer slechte toestand waarin de hond verkeerde, werd besloten om haar in te laten slapen.

Tegen de eigenaar van de Beagle is proces verbaal opgemaakt omdat hij de deskundigheid van een dierenarts heeft genegeerd en zijn hond daardoor de nodige verzorging is onthouden. Ook wordt hem verweten dat hij niet naar andere mogelijkheden heeft gezocht om de hond wel te laten helpen. Het dossier is doorgestuurd naar de officier van justitie. Deze oordeelt of de zaak voor de rechter wordt neergelegd.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lisette (17-2-2014 om 12:57)
Geen straf is erg genoeg voor zulke figuren!!!! Ga toch normaal met dieren om.Als je dr geen geld voor hebt moet je er niet aan beginnen of een fatsoenlijke oplossing zoeken.Word kots misselijk van zulk soort berichten over dieren leed!!!Bah
dierenliefhebber (17-2-2014 om 12:39)
Mag hopen dat hij zelf een gezwel van 4 kilo tussen zijn benen krijgt en dat hij ook niet geholpen kan worden!!! Hopelijk een zware straf!!!
zeeuw (17-2-2014 om 12:36)
de bekeuring kan niet hoog genoeg zijn. ik hoop als hij ook wat ergs krijgt dat ze hem ook laten krimperen
fred (17-2-2014 om 12:26)
triest, dat een eigenaar het geld niet meer heeft om zijn , meestal , geliefde dier te laten verzorgen. Maar ja wat moet je als in deze welvaart ( ?) wereld waar je zelf amper rond komt , heren politici kijk eens naar jullie eigen volk alvorens er miljarden over de balk gesmeten worden, nogmaals triest verhaal. O ja , de man een boete geven? waar gaat hij dat vandaan halen ?
Cookie-instellingen beheren