Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 162 km

Zwaar verwaarloosde en zieke hond afgemaakt

Toegevoegd: 17-02-2014, 12.12 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de gemeente Terneuzen is vorige week donderdag een zwaar verwaarloosde en zieke hond aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het dier moest worden afgemaakt. Tegen de eigenaar van de hond is proces verbaal opgemaakt.

Een dierenagent werd door een medewerker van de dierenbescherming geattendeerd op een zeer magere Beagle met een enorm gezwel tussen haar benen. De hond is vorige week donderdag zwervend aangetroffen in de gemeente Terneuzen en door de dierenambulance meegenomen naar een dierenkliniek. De dierenagent stelde een strafrechtelijk onderzoek in en wist de eigenaar van de Beagle te achterhalen.

Uit het gesprek met de eigenaar bleek dat de hond in het verleden wel is bekeken door een dierenarts maar dat haar de nodige medische zorg is onthouden vanwege geldgebrek. Gevolg hiervan was dat de Beagle nu nog 12 kilo woog, inclusief de tumor van ongeveer vier kilo. Ook had zij last van ontstoken slijmvliezen en diabetes. Gezien de zeer slechte toestand waarin de hond verkeerde, werd besloten om haar in te laten slapen.

Tegen de eigenaar van de Beagle is proces verbaal opgemaakt omdat hij de deskundigheid van een dierenarts heeft genegeerd en zijn hond daardoor de nodige verzorging is onthouden. Ook wordt hem verweten dat hij niet naar andere mogelijkheden heeft gezocht om de hond wel te laten helpen. Het dossier is doorgestuurd naar de officier van justitie. Deze oordeelt of de zaak voor de rechter wordt neergelegd.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (18-2-2014 om 15:03)
Ja de dierenarts is duur maar dan zou je toch echt ergens hulp moeten halen je bent tenslotte verantwoordelijk voor je beestje!! Ik zou dan zeggen hulp moet ik hebben van de arts en aangezien ik weinig geld heb betaal ik wel in termijnen geen enkele arts laat je zo weggaan met een ziek dier zonder hulp!!!Ik hoop dat veel mensen dit beseffen!!!
Dominique (18-2-2014 om 14:26)
@Eerlijk. Ik kijk inderdaad niet naar de olympische spelen, eet geen plofkip. (Eet helemaal geen dieren) , tank nooit bij shell, koop geen spullen die door kids gemaakt zijn. Je ziet, er zijn wel degelijk mensen met principes.
Jenne (18-2-2014 om 12:51)
Iedereen kan in financiƫle problemen komen maar dat mag geen reden zijn om een beestje te laten lijden. Er is altijd wel een dierenarts die zich in termijnen laat betalen. Dus dat is geen excuus. Wat ik het meest kwalijke vind is dat het beestje uitgemergeld buiten liep. Als geld het enigste probleem was dan was het beestje binnen gevonden. Als je van je beestje houdt en het is doodziek dan laat je die niet buiten gaan. Om die dierenarts aan te vallen is te gek voor woorden. Maar wel een les om ook dieren te registreren misschien en verplicht jaarlijks een controle uit te voeren om zo zicht te houden op problemen en ziektes. Met meldplicht aan de dierenbescherming, als eigenaren dieren niet laten behandelen, om zaken als deze te voorkomen?
mario (18-2-2014 om 00:16)
zelf, heb ik ook echt niet veel om van rond te komen, maar wel een schat van een hond en vissen maar ik leg wel geld opzij voor de prikjes voer en speeltjes om mijn dieren een goed leven te geven. dus weinig tot geen geld is geen excuus. ik zou als ik in die situatie zat en mijn hond een tumor had dan toch wat minder eten voor mijzelf halen en mijn hond redden! hoe dan ook. als het beestje daarna gezonder verder kan Top! ik vind het dan ook dermate sneu een dier op straat te zetten omdat ie ziek is en te duur om te houden. ik hoop ook dat dit soort berichten niet vaak voorkomen.
ronald van gemert (17-2-2014 om 22:50)
ja echt jammer maar kyk eens wat tegen woordig een bezoekje kost aan de veearts ?minimaal 70 euro lykt net de mercedes dealer
J (17-2-2014 om 22:50)
Buiten alle onzin over de gestoorde geest die dit op zijn geweten heeft, wil ik toch even zeggen dat ik het bezonder knap vind wat deze mensen van de dierenbescherming hebben gepresteerd. Vind dat deze mensen bijzonder goed hun werk doen en dat de mensen dat niet moeten vergeten !
Cookie-instellingen beheren