Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Kinderen nemen kijkje bij brandweer

Toegevoegd: 28-02-2014, 12.49 uur
Het bezoek was een beloning voor schoon houden van de buurt.
Het bezoek was een beloning voor schoon houden van de buurt.
© Foto: PR
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vijftig kinderen van de BeestenBende hebben woensdag samen met 15 ouderen van de Walcherse zorgorganisatie Werkt voor Ouderen een kijkje genomen bij de brandweer in Middelburg.
  

Op initiatief van Werkt voor Ouderen en met ondersteuning van de gemeenten Middelburg en Vlissingen gaan kinderen van de basisscholen De Uilenburch, De Leeuwenburch en Cypressenhof in Middelburg en ’t Vlot in Vlissingen regelmatig met hun ouders de wijk in om een bijdrage te leveren aan een schone en prettige leefomgeving. Onder het motto ‘Samen voelt beter’ zetten zij zich actief in voor het opruimen van zwerfafval en verrichten zij nuttige activiteiten voor en met de bewoners van Werkt voor Ouderen.
  

Voor de BeestenBende-kinderen was de uitnodiging om bij de brandweer te komen kijken een beloning voor al het goede werk dat zij hebben verricht om hun buurten in Middelburg en Vlissingen schoon te houden. De middag stond in het teken van het thema ‘Helden ontmoeten Helden’. De kinderen, helden van hun eigen buurt, kregen een rondleiding en oefenden met een brandslang om te ervaren wat het werk van een brandweerman inhoudt. De kinderen kwamen te weten waarvoor je de brandweer moet bellen, wat een brandweerman draagt als hij moet uitrukken en welke spullen er in een brandweerauto zitten.
 

Vervolgens kregen de kinderen en de ouderen een uitgebreide rondleiding in de garage waar de brandweerauto’s staan opgesteld. Na de rondleiding kregen de kinderen de kans om een zelf ‘brandje’ te blussen met een echte brandweerslang. Natuurlijk was er ook volop tijd voor het stellen van vragen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750