Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 18 km

Grote zoekactie na vondst kinderwagen

Toegevoegd: 27-03-2014, 08.34 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen hebben duikers van de brandweer donderdagochtend een vijver afgezocht nadat een kinderwagen was aangetroffen. Er werd verder niets meer aangetroffen.

Een groot aantal hulpverleners werd vanochtend rond 07.15 uur naar de Guido Gezellestraat gestuurd nadat iemand had gemeld dat er bij de vijver naast woonzorgcentrum De Blide een kinderwagen lag. Twee ambulances, diverse brandweerwagens en eenheden van de politie gingen met spoed ter plekke.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland bestond al snel het vermoeden dat er niemand in het water lag, maar om dat uit te kunnen sluiten werd toch een zoekactie op touw gezet. Duikers van de brandweer hebben systematisch zoekslagen gemaakt in de vijver maar er werd niets aangetroffen. Rond 08.25 uur werd de zoekactie beëindigd.

Volgens de politie is er inmiddels een tip binnengekomen van iemand die gisteren kinderen met de wagen hebben zien spelen. De tipgever herkende ook de bewuste kinderwagen. Waar de kinderwagen vandaan kwam en hoe die in het water terecht is gekomen is echter nog niet duidelijk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
walter (28-3-2014 om 13:10)
@benny, ik weet niet of je bekend bent in terneuzen, maar bij die vijver zit een brandweerkazerne vlakbij,dus die is er binnen 5 minuten
Terneuzense (28-3-2014 om 09:14)
Wat een dom geklets weer over de hulpverlening. Logisch toch dat alle registers worden opengetrokken er kan immers wel een slachtoffer zijn. Gelukkig dat degenen wie het weer zo "goed" weten geen stem hebben in deze. Als ze zelf hulp nodig hebben schreeuwen ze moord en brand vaak. Zo makkelijk vanuit je lui stoel te oordelen over zaken waar je geen verstand van hebt.
matthijs de feyter (27-3-2014 om 23:12)
ik ben zelf hulpverlener van het rode kruis en de reactie van benny vind ik zwaar onterecht deze mensen (brandweer politie en ambulance ) zullen ook niet zeiken als jij in die vijver ligt die zullen jou ook redden en niet denken eer we der zijn is die verzopen dus graag denk na over wat je zegt kan erg confronterend zijn naar hulpverleners groet matthijs
Renata (27-3-2014 om 21:09)
'Dan was het kind toch al verdronken'..... Ik hoop toch dat Benny en Kees geen kinderen hebben want dan zinkt je de moed toch in de schoenen voor wat betreft de beschaving van de maatschappij in de toekomst.
Zeeuwse (27-3-2014 om 18:59)
Tuurlijk, weer lekker lopen zeiken over de hulpverlening!! Daar wordt ik dus niet goed van, altijd datzelfde gezeur. Vergeet niet dat deze hulpverleners (brandweer voornamelijk vrijwillig) iedereen willen helpen!!
Benny (27-3-2014 om 18:30)
Ik ben het volledig eens met de meeste. Vanmorgen om 20.10 uur hier voorbij gekomen. De melding was ca. 1 uur eerder. Overdreven gedoe. Voordat de hulpverleners ter plaatse zijn, was een eventueel kind allang verdronken. Er zit altijd een behoorlijk tijdsbestek tussen voordat de hulpverleners ter plaatse zijn. En moet dat nu zo nodig met groot materieel? De kosten worden wel weer betaald door de gemeenschap. Belastingen maar weer omhoog doen.
Cookie-instellingen beheren