Weerbericht:
Vooral in de kustgebieden veel zon, elders af en toe zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Surfer zwaargewond bij Westkapelle

Toegevoegd: 11-05-2014, 16.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

WESTKAPELLE - Op het strand nabij de strandovergang bij de Baaiweg in Westkapelle is zondagmiddag een surfer zwaargewond geraakt.

Het voorval vond rond 14.10 uur plaats. Vanuit Westkapelle werd de hulp van een reddingsboot van de KNRM gevraagd. Deze heeft de surfer uit het water gehaald en naar de kant gebracht. Volgens omstanders is het slachtoffer gereanimeerd.

Een gealarmeerde traumahelikopter, een ambulance en een motorambulance hebben verder hulp verleend. De gewonde is vervolgens met de helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is nog geen duidelijkheid.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
johny (15-5-2014 om 14:23)
Juist KNRM dat is de juiste opmerking. Alle commentaren op dit gebeuren getuigen van de huidige twitter maatschappij. Kots er maar op los zonder enige onderbouwing met reden. Ga toch gewoon een beetje op die smartphone blijven met de uit de nek kletsers (twitteren is twetteren als een kip zonder kop)
BERTUS (13-5-2014 om 23:27)
@knmr westkapelle, maar er is toch ook geen commentaar op Ad? Wel op @eddy.
knrm westkapelle (13-5-2014 om 21:55)
Ik denk dat de opmerkingen van Ad verkeer begrepen worden! Ad is juist erg betrokken bij het werk van de KNRM!
Surfer fan (13-5-2014 om 14:07)
Wat een vreemde reacties inderdaad over geldzaken. Het gaat hier om het leven van een mens. Hulde inderdaad voor de kite surfer welke zo kordaat heeft opgetreden en het slachtoffer naar de kant wist te brengen. Geweldig!!!!
Bertus (13-5-2014 om 12:52)
Ik wil het niet over de kosten hebben, het gaat om een mensen leven! Maar vraag me wel af of het wel altijd zo verantwoord is om met zo een harde wind met behoorlijke windstoten het water op te gaan. Elke hobby heeft zijn gevaar hoor maar verantwoordelijkheid neem je zelf. Heel veel beterschap aan het slachtoffer!
Kitesurfer (12-5-2014 om 19:22)
@Eddy, ga zelf maar eens het water op dan weet je ook dat het een kik geeft om met deze wind de zee op te gaan. net zoals de mannen op de motor op het circuit. daar word nooit niks over gezegt. het is heel simpel een ongeluk zit in een klein hoekje. als jij van de stoep stapt en je been breekt laten ze je ook niet liggen. KNRM Top werk!!! Veel sterkte voor het slachtoffer en de Familie