Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 87 km

Controle bij vergunninghouders wapens

Toegevoegd: 13-06-2014, 14.30 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Agenten hebben donderdagavond drie wapenvergunninghouders gecontroleerd in Middelburg. Het ging om onaangekondigde bezoeken bij de verlofhouders thuis.

Tijdens de controle werd gekeken naar identiteitspapieren en vergunning van verlofhouder, merk, nummers van aanwezige wapens in combinatie met vergunning, wijze van veilig opbergen (aanwezigheid en verankering kluis), scheiding bij het opbergen van de wapens en de munitie, en het maximum aantal munitie per kaliber.

Volgens de politie werden er geen overtredingen geconstateerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sportschutter (13-6-2014 om 22:33)
reactie op wie van de drie. Op zondag een potje voetballen met honderden politieagenten en ME'ers op de been, kost gelukkig niets voor de samenleving... De minister acht dat er elk jaar gecontroleerd word bij verlofhouders en jachtaktehouders, daarnaast moeten ze elk jaar betalen voor de vergunningen. (ik zie niet waar de supporters en voetballers betalen voor politieacties) Dus waar maak je druk om. Sportschieten is namelijk ook een olympische sport. En het zou mooier zijn als mensen elkaar meer in der waarden laten, dan zomaar in het wilde weg iets roepen.
Wie van de drie (13-6-2014 om 19:59)
En voor die drie is een hele avond nodig ? was de koffie soms lekker ? De wapenbezitter hort alles op orde te hebben, inclusief papierwerk voor de pak, Hoogstens 20 minuten dus, en dat duurt dan een avond ? en hoeveel jaar denken ze nog bezig te zijn dan ? kost teveel, dus wapenvergunningen afschaffen of wapens verplicht op de club laten. want thuis mogen ze er toch niets mee doen, dus hebben ze die thuis ook niet nodig. en daar dan zoveel kosten voor maken maar wel bezuinigen op kinderen, scholen e.d. ? schande schande schande ! om misselijk van te worden, walgelijk gewoon !
charel (13-6-2014 om 19:20)
controleren op wapens en munitie zal geen overtredingen opleveren , deze mensen weten zeer goed wat de regels zijn en deze zijn zeer ruim , men kan beter controleren op alcohol na een schietdag , dan komen ze scheef van de alcohol naar huis en ook nog met de auto
Ton (13-6-2014 om 17:40)
Het maximum aantal munitie per kaliber ???? Dit moet iemand eens uitleggen, dit is nieuw voor mij. Er geldt een maximum voor alle munitie tesamen ( en dus niet per kaliber)
fred (13-6-2014 om 16:56)
zie je wel , de echte wapenliefhebbers / sportschutters zijn de kwaadste nog niet
Cookie-instellingen beheren