Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Werkzaamheden spoorlijn A58 stil na vondst explosieven

Toegevoegd: 04-04-2006, 19.48 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

MIDDELBURG - Het werk aan de nieuwe spoorlijn bij de A58 is stilgelegd na de vondst van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.


De Sloelijn, die Vlissingen-Oost met het hoofdspoor bij Arnemuiden verbindt, loopt over de Sloedam. En daar is in de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten, weet ook A. Korlaar van Prorail. Vorige week werden vijf antitankmijnen aangetroffen bij het verplaatsen van grond van de A58 naar de kruising Binnendijk-Jonker Fransweg.

Die zijn op het terrein van Cobelfret in Vlissingen-Oost tot ontploffing gebracht, meldt de politie. De explosie liet een krater van zeven meter diep achter. Een paar weken eerder werden een andere antitankmijn en een granaat gevonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren