Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in schuur Groede

Toegevoegd: 11-08-2014, 15.00 uur - Update: 11-08-2014, 17.02 uur
Door: Roland de Jong

GROEDE - In een schuur aan de Catsweg in Groede is maandag halverwege de middag een flinke uitslaande brand uitgebroken. Er is een ambulance ingezet voor iemand die rook had ingeademd. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.

De eerste melding van de brand kwam rond 14.55 uur binnen. De brandweer alarmeerde direct twee tankautospuiten en een hoogwerker. Later werden nog een derde blusploeg en een waterwagen opgeroepen. Rond 15.10 uur werd er nog een extra blusvoertuig opgeroepen. Ook werd een haakarmvoertuig met dompelpomp gealarmeerd.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zijn er geen mensen meer binnen. Rond 16.00 uur werd er wel een ambulance ingeschakeld nadat iemand rook had ingeademd. In de schuur staan landbouwmachines. Ook is er stro opgeslagen.

Asbest
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er een hele kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Deze is alleen terecht gekomen in de directe omgeving van de schuur. Er zit volgens een woordvoerder geen asbest in de vrijkomende rook. Er is volgens de woordvoerder geen noodzaak tot ontruiming van de nabij gelegen camping.

Iets na 17.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer had nog wel enige tijd nodig om na te blussen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (11-8-2014 om 18:53)
Vreemd dat ook in dit geval de asbest weer precies op het terrein blijft liggen en niet erbuiten. Misschien toch eens langs gaan bij collega's in den lande die het zekere voor het onzekere nemen en overgaan tot evacuatie.
Robert (11-8-2014 om 16:52)
maar 350 meter verder zit een camping ,en daar zitten we al vanaf 15.00 uur in de rook,de veiligheidsdienst had wel wat adequater kunnen reageren,door ons kenbaar te maken dat het asbest rook was.op de dijk werdt er erg hysterisch gehandeld ,maar je moest maar naar de camping ,die stond dus voor de helft onder de rook.en veel mensen zaten er gewoon in,en de meetwagen ,dat is een moment opname geweest ,wij de campeerders in het gedeelte dicht bij de brand hebben erg lang ,zonder het te weten in de rook gezeten,er is niet goed gereageerd ,trek het als overheid ,veiligheidsruit enbetrokken ondernemer het maar wel aan dat hier ook afspraken over worden gemaakt dat dit niet meer zo laks gaat.
Cookie-instellingen beheren