Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Politiehelikopter betrapt oesterstropers

Toegevoegd: 10-09-2014, 13.58 uur - Update: 10-09-2014, 14.36 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Vanmiddag heeft een politiehelikopter enige tijd boven Yerseke gevlogen in verband met het stropen van oesters.

De politiehelikopter vloog aan het begin van de middag boven Yerseke wegens een surveillancevlucht. De bemanning van de helikopter merkte ineens een speedbootje op welke er met hoge snelheid vandoor ging toen de helikopter werd gezien.

Het speedbootje met twee personen aan boord voer naar de haven van Yerseke. Daar werd het bootje overgedragen aan de waterpolitie. Op het bootje werden oesters aangetroffen. Eén opvarende kon worden aangehouden. De andere persoon is er te voet vandoor gegaan. Hij wordt op dit moment nog gezocht door de politie. Beide opvarenden van het speedbootje worden verdacht van het stropen van oesters.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (10-9-2014 om 19:07)
Goed werk! Stropen is stropen.
Azijnzeiker (10-9-2014 om 18:08)
Graag de kosten van de helicopter inzet + waterpolitie. Ieder weekend ziet het zwart van de mensen op de slikken op de grevelingendam. Dat is toch ook stropen.
Geert (10-9-2014 om 17:49)
En wij maar denken aan ernstige zaken! De één dacht aan een overval, de ander aan een vermissing of een moordzaak, of hoog bezoek van het Koninklijkhuis! Cirkelt er voor zo'n een onbenullig zootje oesters meer dan een uur lang een politieheli boven je hoofd! Ik weet niet wat dat grapje kost aan brandstof voor de heli en uren van de bemanning maar de baten zullen de kosten vast niet dekken!
hans (10-9-2014 om 17:47)
zozo de politie heeft weer een heldendaad verricht! laat ze a.u.b achter dringende zaken aangaan! zoals inbraak en winkeldiefstallen! ze moesten blij zijn dat er mensen zijn die de oesters opruimen! en dan nog met een heli! dat is toch bizar! ze gaan liever achter werkende mensen aan dan dat ze in in de stad achter dieven aan kunnen!
A.P. v.d. Hoeven (10-9-2014 om 17:01)
Hopelijk wordt de politie helikopter voortaan gebruikt voor ernstiger zaken dan het arresteren van oesterstropers.
kattenvrouwtje (10-9-2014 om 15:48)
was beducht op loeiende sirenes en verdachte personen met bivakmutsen ...maar nee... .. oester stropers notabene!!
Cookie-instellingen beheren