Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Serie babbeltrucs mogelijk opgelost

Toegevoegd: 24-10-2014, 14.50 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Donderdagavond is een 28-jarige vrouw uit Capelle aan de IJssel aangehouden op verdenking van het toepassen van een babbeltruc bij drie bewoners van een verzorgingstehuis in de Westlandstraat in Breskens. Mogelijk heeft ze meerdere soortgelijke berovingen op haar geweten.

De vrouw gaf zich tegenover haar slachtoffers uit als arts en vroeg hen zich te ontkleden voor onderzoek. Zij deed enkele zogenaamde onderzoekshandelingen en wist bij één van hen op slinkse wijze geld en een bankpas weg te nemen. Nadat één van de gedupeerden snel alarm sloeg richting verplegend personeel werd onmiddellijk de politie gealarmeerd.

Toegesnelde agenten kwamen in het trappenhuis van het gebouw twee mannen en een vrouw tegen die daar duidelijk niet thuis hoorden. De drie namen echter de benen toen ze de doorkregen dat de politie was gearriveerd. De vrouw kon na een korte achtervolging aangehouden worden op de Langeweg.

De vrouw is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De twee mannen zijn nog voortvluchtig. De recherche onderzoekt of de verdachte ook in verband gebracht kan worden met de eerder gemelde babbeltruczaken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zie ook:
Alle artikelen over babbeltrucs
- Politie waarschuwt voor 'zorgverleenster' (08-10-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Veiligheidsman (24-10-2014 om 20:32)
Jan@ U noemt het laf dat ze die vrouw in de steek hebben gelaten. Kun je zien hoeveel ze om een ander geven. Om niemand niks dus. Het hele trio is extreem LAF. Bah, aanpakken die bende. Overigens super goede actie van omwonenden en politie in Breskens.
Jan (24-10-2014 om 16:35)
Mooi werk!! Nu maar hopen dat ze die mannen ook nog te pakken krijgen en dat ze niet ergens de grens overschieten. Wel laf die vrouw in de steek laten...
Pipo (24-10-2014 om 16:30)
Gruwelijk goed werk!!Chapeau!!
Cookie-instellingen beheren