Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Wandelaars uit Verdronken Land gered

Toegevoegd: 09-11-2014, 14.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Uit het Verdronken Land van Saeftinghe zijn zaterdagmiddag twee wandelaars gered. De twee waren in problemen geraakt door het opkomende water.

De wandelaars sloegen alarm toen ze zagen dat ze ingesloten waren door het vollopen van de kreken om hen heen. Vanuit Hansweert vertrok de reddingboot van de KNRM om hulp te bieden. Uiteindelijk zijn de wandelaars door een Belgische reddingshelikopter uit het gebied gehaald.

De redders van de KNRM haalden in februari ook al wandelaars die ingesloten waren geraakt uit Saeftinghe. Toen ging het om vier personen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (11-11-2014 om 17:12)
Als je niet op de hoogte ben van de waterstanden moet je zoiets niet ondernemen ze hebben nu geluk gehad door KNRM ze zijn opgehaald maar laat ze hiervan geleerd hebben om zoiets niet meer te ondernemen.
Walter St.J (10-11-2014 om 08:54)
Op de foto met de helikopter is duidelijk te zien, dat zij zich in beschermd natuurgebied bevinden. Zonder gids niet toegestaan. Wie draait er op voor de kosten van de reddingsoperatie? Bekeuring gekregen?
DB (9-11-2014 om 18:20)
Dan kan naar deze mensen ook weer een nota gezonden worden.
jan (9-11-2014 om 17:24)
En wie betaalt de rekening ??
Cookie-instellingen beheren