Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Zeventig boetes voor fietsverlichting

Toegevoegd: 02-12-2014, 15.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen heetf de politie afgelopen maand in totaal zeker zeventig bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder (goede) verlichting.

De politie controleert in het kader van de fietsverlichtingcampagne 'Ik wil je zien'. Van 1 november tot en met 2 december zijn er in het kader van de actie al minimaal zeventig bekeuringen uitgeschreven op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen.

Ook de komende weken blijven agenten fietsers controleren op niet-werkende of niet-complete verlichting. Naast het controleren van fietsers wordt ook het overige verkeer gecontroleerd. Juist tijdens de donkere dagen, met de vaak slechtere weersomstandigheden is het volgens de politie van groot belang als fietser goede verlichting te voeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (2-12-2014 om 19:45)
Ik heb een mooi voorstel , laat ze voor €10,- lampen per direct kopen of een boete.
hans (2-12-2014 om 19:17)
Volstrekte willekeur!! Mountain bikes en racefietsen ontspringen de dans terwijl die fietsen aan geen enkele regel voldoet!!
-Erik- (2-12-2014 om 19:14)
@Sander: en als je lampje nu stuk is gegaan? Of je batterijen het opeens niet meer doen, terwijl ze het de vorige dag nog wel deden? Want dat kan met dit weer. Ik spreek uit ervaring. Daarom vind ik dat de politie iemand altijd eenmaal de kans moet geven om het in orde te maken. Administratie daarvan lijkt mij niet zo moeilijk.
wim (2-12-2014 om 18:44)
Keurig wat de bekeuringen voor fietsers betreft, zelfs op smalle wegen in donker naast elkander zelfs met der drieën fietsen wat levens gevaarlijk is, op die manier hoop ik door controle beter achter elkaar zouden gaan fietsen ondanks dat het geld moet kosten
bertus (2-12-2014 om 18:42)
Goede actie. Fiets zelf ook, MET licht. Moet zeggen dat er ook een hoop auto's met slechte,of zonder verlichting in schemer rijden! Tja @Quibus, het gedrag van scholieren is dagelijks irriteren! Overal. Daar moet zeker meer aan gedaan worden. Ik vind het soms zenuwslopend als ik langs een schoolroute moet. Zelfs bijna van de weg gereden, door 2 die tijdens het inhalen, ik had gebeld!, ineens naar Links komen. En wat is dat leuk! Bekeuren en eerste punten 10 jaar vastzetten voor zulk gedrag!
moeder (2-12-2014 om 17:17)
Snap best dat er gedacht zal worden of de politie niks anders te doen heeft dan scholiertje pesten, maar vorige week had ik er ook bijna eentje op mijn motorkap liggen......donker weer, donkere kleding, geen licht op in een straat die ook al niet al te best verlicht is............Dus denk ik terecht dat hier veel aandacht aan besteed moet worden! Hoe zinloos het bij de jeugd ook zal overkomen.
Cookie-instellingen beheren