Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeventig boetes voor fietsverlichting

Toegevoegd: 02-12-2014, 15.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen heetf de politie afgelopen maand in totaal zeker zeventig bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder (goede) verlichting.

De politie controleert in het kader van de fietsverlichtingcampagne 'Ik wil je zien'. Van 1 november tot en met 2 december zijn er in het kader van de actie al minimaal zeventig bekeuringen uitgeschreven op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen.

Ook de komende weken blijven agenten fietsers controleren op niet-werkende of niet-complete verlichting. Naast het controleren van fietsers wordt ook het overige verkeer gecontroleerd. Juist tijdens de donkere dagen, met de vaak slechtere weersomstandigheden is het volgens de politie van groot belang als fietser goede verlichting te voeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert (2-12-2014 om 17:13)
Kom morgen ochtend even in de sollen staan ,heb je er 70 in 5 minuten !!!
Sander (2-12-2014 om 16:41)
Goed dat de politie fietsers zonder verlichting direct bekeurt.
Quibus (2-12-2014 om 16:34)
En terecht. Ze zouden ook eens moeten controleren op naast elkaar fietsen. Als je op de weg tussen Groot Abele en de Schroebrug rijdt, moet je niet denken dat dat ze opzij gaan. met 3 tot 5 naast elkaar is normaal. Als je er dan langst rijdt en dan worden ze boos als je er per ongeluk tegenaan fietst. De politie controleert veel te weinig, ze zouden minimaal eens per week er moeten staan.
R (2-12-2014 om 16:32)
Voor 5.00 euro heb je fietsverlichting bij de action op batterijen. Is de smoes van zwaar trappen ook voorbij. Zonder verlichting, door het rood met een iphone in je hand en muziek in je oren. Tis simpel het zijn pukkelige pubers die de gevaren niet zien. Laat ze maar eens een dagje naar UZA Antwerpen gaan op de afdeling waar kinderen aan de monitor in leven worden gehouden en hersendood zijn. Het lachen vergaat je snel met de Familie in tranen op de gang. O ja nog een idee. 1 keer per jaar naar de bijeenkomst van verkeersslachtoffers. Mensen die zelf een dierbare verloren hebben weten waar ik over praat HARDVERSCHUREND !!!!!!!!!!!!!!! Ook ik heb die mensen gezien. Pfffffffffffff intens droevig..
Cookie-instellingen beheren