Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man overboord bij Westkapelle

Toegevoegd: 10-01-2015, 03.49 uur
Door: Rolf de Feijter

WESTKAPELLE - Meerdere reddingboten en helikopters zijn vannacht ingezet bij een reddingsactie op zee in de buurt van Westkapelle. 

Om ongeveer 01.50 uur kreeg de Kustwacht een melding van het schip Chopin, dat het een man overboord had ongeveer 15 mijl uit de kust van Westkapelle. De Kustwacht alarmeerde onmiddelijk 3 reddingboten van de KNRM en twee helikopters van NHV.

Toen bleek dat de man nog aan de loodsladder van het schip hing is het gelukt hem weer aan boord te krijgen. Hij is in bewusteloze toestand aan boord gebracht. De loodsboot Perseus heeft inmiddels medische apparatuur aan boord gebracht.

Twee reddingboten zijn inmiddels weer retour station gegaan. De reddingboot van Breskens is ter plaatse en heeft twee man met medische apparatuur aan boord van het schip gezet. Een helikopter van vliegveld De Kooy bij Den Helder met een arts aan boord zou bijna ter plaatse zijn bij het schip.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Drenkeling Westkapelle overleden (10-01-2015)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750