Veel commotie om 'vermiste' duikers bij Wemeldinge

Toegevoegd: 17-04-2006, 15.59 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

WEMELDINGE - Gisterenavond is in Wemeldinge veel commotie ontstaan door twee 'vermiste' duikers.

Twee duikers hadden een duik gemaakt in de Oosterschelde. Andere duikers merkten op dat de twee al een tijdje niet meer gezien waren. Zodoende werd het alarmnummer 1-1-2. Direct werd groot alarm geslagen. Uiteindelijk gingen diverse brandweervoertuigen, ambulances, politievoertuigen, een politieboot en een reddingshelikopter richting de opgegeven locatie.

Ter plaatse werd een plan gemaakt om een efficiënte zoekactie te starten. Nog voordat de actie echt gestart kon worden kwam de melder richting de hulpverleners. Toen bleek dat de twee duikers een sleutel kwijt waren geraakt en naar het dorp waren gegaan om een reservesleutel te regelen. De twee verkeerden dus nog gewoon in goede gezondheid.

De brandweer zette de tankautospuit 4743 (Wemeldinge), de waterongevallenwagens van Middelburg (4580) en Goes (4784) en de Officier Van Dienst 4795 in. De ambulancedienst was ter plaatse met de ambulances 19101 en 19105.

Vanuit het Belgische Koksijde was een Seaking helikopter ter plaatse gegaan. De politie was onder meer ter plaatse met een vaartuig van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD).


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750