Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zeeuwen redden bemanning zinkend schip

Toegevoegd: 19-02-2015, 11.41 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Een heldendaad door de bemanning van de Goese grindzuiger De Reimerswaal. Zij redden woensdagmiddag drie opvarenden van een zinkend schip.

Een Deense kotter zonk woensdagmiddag bijna tweehonderd kilometer ten noorden van de Friese eilanden. De bemanning van het Goese schip was toevallig in de buurt van de zinkende kotter. Ze bedachten zich geen moment en kwamen direct in actie. De bemanning van de kotter was al in het water gesprongen in een overlevingspak, maar ondanks dat speciale pak is dat niet lang vol te houden in het ijskoude water.

De bemanning van de grootste grindzuiger ter wereld heeft de drie opvarenden uit het water gehaald. Die zijn daarna meegevaren naar Harlingen, waar het schip naar onderweg was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
renee (20-2-2015 om 18:35)
Prachtig om te lezen dat de mensen die varen altijd voor elkaar klaar staan en zo met elkaar meeleven. Complimenten voor de bemanning van de Reimerswaal!!!
Vlissinger (20-2-2015 om 11:38)
Heldendaad? Gevaar voor eigen leven? Het moet niet gekker worden. Er was niks gevaarlijks aan deze reddingspoging wat hun tot helden zou moeten maken. Ze voeren rustig langszij en visten de slachtoffers uit het water. Elke schipper zou dit doen. Super dat ze gered zijn en goed werk van de bemanning De Reimerwaal!
Kees (20-2-2015 om 10:24)
Het is een heldendaad wanneer je iets met gevaar voor eigen leven doet. Dit is gewoon goed zeemanschap.
Anoniem (19-2-2015 om 18:29)
Jullie zijn helden. Ook al zien jullie het misschien niet zo, omdat jr wat over heb voor je medemens, maar in deze tijden is deze daad heel bijzonder. Goed gedaan mannen
anonien (19-2-2015 om 18:26)
Dit vind ik nou eens een heldendaad. Denken om de medemens. Klasse mannen, misschien voelen jullie jezelf geen held omdat je het meer als een verplichte daad naar de medemens ziet, maar in deze tijden ben je voor mij een held
Gerard (19-2-2015 om 17:47)
Wel meer dan 20 reacties over een kat die door de brandweer uit een boom is gehaald. Waar blijven de reacties op de reddingsactie door deze mannen? Knap werk gedaan mannen van De Reimerwaal! Drie mensen levens gered!!!! Jammer dat positief nieuws tegenwoordig niet meer als nieuws wordt gezien! GROOT COMPLIMENT VOOR DEZE ZEELIEDEN!!
Cookie-instellingen beheren