Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Schip vast bij Vlakebrug, geen treinen

Toegevoegd: 20-02-2015, 07.08 uur - Update: 20-02-2015, 15.01 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Een binnenvaartschip is vanochtend vast komen te zitten bij de Vlakebrug in Hansweert. Er is één persoon gewond geraakt. Door het ongeval liggen het trein- en het scheepvaartverkeer ter plaatse stil.

Het schip ligt op de walkant en heeft volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland mogelijk de spoorbrug geraakt. Dat zou zijn gebeurd bij een deel dat niet omhoog kan. Het gaat om het Belgische vrachtschip Alsvin. Het schip is 110 meter lang en 11,5 meter breed.

Wat de oorzaak van het ongeluk is, is nog niet bekend. Mogelijk is de schipper onwel geworden. Er is ook iemand gewond geraakt. Of dat de schipper is, is niet duidelijk. De brandweer en de ambulancedienst hebben samen de gewonde van boord gehaald. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Treinverkeer
Volgens de woordvoerder is uit voorzorg de spoorbrug gestremd. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Goes. Volgens Prorail bedraagt de extra reistijd tussen de 15 en 30 minuten. Eerder was dat nog een uur. Prorail liet rond 08.05 uur weten te verwachten dat de verstoring omstreeks 13:00 uur verholpen zou zijn. Tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Goes rijden bussen.


Lading
Het schip was onderweg richting de Westerschelde en is geladen met containers. De eindbestemming was de haven van Rotterdam. De lading is voor zover bekend niet beschadigd en loopt volgens de Veiligheidsregio geen gevaar. De hulpdiensten zijn desondanks met flink wat materieel ter plekke geweest. Er werden onder meer drie brandweerwagens, twee ambulanceteams en een redingsboot van de KNRM opgeroepen. Ook een sleepboot is ingezet. Rond 07.45 uur konden de meeste hulpverleners weer inrukken.

De Vlakebruggen liggen over het kanaal door Zuid-Beveland. Het gaat om een spoorbrug en een verkeersbrug die onderdeel uitmaakt van de Oude Rijksweg (N289). Het schip is dus vastgelopen bij de spoorbrug.

Over dit onderwerp zijn recentere artikelen verschenen:
Schip Vlakebrug Hansweert weer los (20-02-2015)
'Schipper had mogelijk alcohol op' (20-02-2015)
‚Äč- Stremming voorlopig nog van kracht (20-02-2015)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (20-2-2015 om 10:19)
Het kan hoor....maar het lijkt er op dat steeds meer "ongevallen" veroorzaakt worden door het onwel worden van mensen. Wordt het dan niet tijd om ons eens grondig te laten onderzoeken door artsen? Of is er meer aan de hand? Alles wordt groter, sneller en computer gestuurd maar kan iedereen dat nog wel hanteren?
Rick (20-2-2015 om 09:21)
De stapel containers van 2 hoog zat vooraan al klem. De hoogste lading achteraan is 3 containers hoog en torent zelfs boven de stuurhut uit!! Hoe wou de schipper uberhaupt onder de spoorbrug door????
Cookie-instellingen beheren