Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Stremming voorlopig nog van kracht

Toegevoegd: 20-02-2015, 10.53 uur - Update: 20-02-2015, 15.01 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De stremmingen als gevolg van het scheepvaartongeluk vanochtend bij de Vlakebrug in Hansweert blijven voorlopig nog van kracht.

Het 110 mter lange Belgische vrachtschip 'Alsvin' liep rond 06.20 uur vast nabij de spoorbrug over het Kanaal door Zuid-Beveland. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland liep het schip vermoedelijk vast nadat de schipper onwel werd. Hij moest na het vastlopen door de brandweer van boord worden gehaald.

Vanwege het vastlopen van het schip ligt niet alleen het scheepvaartverkeer ter plekke stil. Ook is er geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Goes. Omdat het niet duidelijk is of de spoorbrug schade heeft opgelopen is het treinverkeer over de spoorbrug gestremd. Tussen de stations Bergen op Zoom en Goes rijden bussen. De extra reistijd bedraagt 15 tot 30 minuten.

Omdat ook bij de berging een kans bestaat dat de brug schade oploopt, blijft de stremming van kracht tot het schip is weggehaald. Prorail liet eerder vandaag weten dat de stremming tot zeker 13.00 uur kon gaan duren. Inmiddels is dat bericht bijgesteld. Prorail durft nu geen verwachting meer uit te spreken. De Veiligheidsregio Zeeland heeft vanochtend laten weten dat de stremming nog tot in de middag kan gaan duren. Rijkswaterstaat liet rond 11.20 uur weten dat rond 15.00 uur een eerste poging ondernomen zou worden.

GRIP 1
Om de inzet van de verschillende betrokken organisaties te coördineren hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP-1. GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure. Bij een GRIP 1-situatie wordt ingesteld als er goede coördinatie nodig is tussen de betrokken diensten maar er geen sprake is van een groot effectgebied. Die coördinatie wordt uitgevoerd vanuit een zogeheten Commando Plaats Incident (CoPI). In dit geval is hiervoor een commandobak ter plekke gebracht.

Over dit onderwerp zijn recentere artikelen verschenen:
Schip Vlakebrug Hansweert weer los (20-02-2015)
'Schipper had mogelijk alcohol op' (20-02-2015)
 
Zie ook:
Schip vast bij Vlakebrug, geen treinen (20-02-2015)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren