Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 17 km

Schip Vlakebrug Hansweert weer los

Toegevoegd: 20-02-2015, 14.57 uur - Update: 20-02-2015, 15.54 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De bergingscombinatie Polderman-Multraship is er vanmiddag rond 14.55 uur in geslaagd om het binnenvaartschip vlot te trekken dat vanochtend was vastgelopen bij de Vlakespoorbrug in Hansweert. De bergingspoging startte rond 14.00 uur. 

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zal het schip eerst worden bezocht op eventuele beschadigingen. Nu het schip weer los is zal de spoorbrug door medewerkers van Prorail worden geïnspecteerd op beschadigingen. Pas als zeker is dat alles veilig is zal het treinverkeer weet worden hervat. Al sinds vanochtend vroeg rijden er namelijk geen treinen tussen de stations Bergen op Zoom en Goes. Er rijden bussen en de extra reistijd bedraagt 15 tot 30 minuten.

Alcohol
Het 110 mter lange Belgische vrachtschip 'Alsvin' liep rond 06.20 uur vast nabij de spoorbrug over het Kanaal door Zuid-Beveland. Vanochtend meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat dat vermoedelijk gebeurde omdat de schipper onwel werd. Inmiddels heeft de politie laten weten dat er mogelijk alcohol in het spel was. Van de schipper is daarom een bloedproef afgenomen. De uitslag is nog niet bekend.

Het treinverkeer over de spoorbrug wordt rond 16.00 uur weer hervat.

Zie ook:
Stremming voorlopig nog van kracht (20-02-2015)
Schip vast bij Vlakebrug, geen treinen (20-02-2015)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren