Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Uitslaande woningbrand Zierikzee

Toegevoegd: 27-02-2015, 04.25 uur - Update: 27-02-2015, 12.16 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In een sloopwoning aan de Lange Blokweg in Zierikzee is in de nacht van donderdag op vrijdag een uitslaande brand uitgebroken.

De eerste melding van de brand kwam even na 04.00 uur binnen. Twee blusploegen uit Zierikzee, een waterwagen van de brandweer uit Haamstede en een ladderwagen uit Goes werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was de brand al snel uitslaand uit het dak.

Kort na de melding werd al gemeld dat er niemand binnen was en dat de brand woedde in een slooppand. Het kavel waarop de woning staat, staat te koop als bouwkavel. Volgens de woordvoerder was het pand al gedeeltelijk gesloopt. De brandweer besloot de woning gecontroleerd te laten uitbranden. "Er kwam wel redelijk wat rook vrij maar huizen in de rookbaan stonden op grote afstand en ondervonden hiervan geen hinder", zo meldde de Veiligheidsregio.

Rond 05.05 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Brand Zierikzee vermoedelijk aangestoken (27-02-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (27-2-2015 om 14:07)
Het pand is al half gesloopt (inclusief asbestsanering), maar men was er mee gestopt. Ik vermoed zo dat de sloopvergunning nog niet helemaal rond was.Verzekeringsfraude is dus niet aan de orde. Maar die pyromaan loopt nog steeds vrij rond.
Tip (27-2-2015 om 11:57)
Deze brand is volgens de politie aangestoken, of een kwestie verzekering tillen of wat meer voor de hand ligt is "ons" pyromaantje weer bezig, vorige week in Noordgouwe nu Zierikzee. De politie moet eens bij de "bekende" een bezoekje brengen. Deze "bekende" heeft al een geschiedenis in brandje steken.
anoniem (27-2-2015 om 07:40)
belachelijk dat ze het hebben laten uitbranden! pand zit vol met asbest! binnnen blijven dus!
Cookie-instellingen beheren