Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 21 km

Volgelingen seksrabbijn richten vernielingen aan

Toegevoegd: 05-03-2015, 20.00 uur - Update: 05-03-2015, 22.51 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Enkele volgelingen van de omstreden seksrabbijn Eliezer Berland hebben vanmiddag vernielingen aangericht in hotel Arion op de Boulevard in Vlissingen.

Vernielingen
De groep van enkele honderden orthodoxe joden kwam vanmiddag bijeen in het hotel. Volgens de politie sloeg de sfeer om toen in het hotel enkele vernielingen werden aangericht. Er werd schade aangericht aan meubilair en ook een piano moest het ontgelden. Eén van de volgelingen klom op het dak en viel door de glazen koepel van het restaurant. Ook waren enkele mensen onder invloed van alcohol. De politie kwam daarop ter plaatse om de grote groep uit het hotel te zetten. De groep streek daarna neer voor het hotel op de Boulevard. Al die tijd was de politie zichtbaar paraat en werd de Boulevard voor een deel afgezet.

Heinkenszand
Er werden meerdere bussen ingezet om de groep weer terug te brengen naar hun verblijf op recreatiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. Rond 19.45 uur was iedereen weg. De groep van ongeveer 250 orthodoxe joden zal daar naar verwachting tot eind maart verblijven.

Ontucht
De 77-jarige rabbijn wordt in Israël verdacht van ontucht met jonge meisjes en mishandeling. Drie weken geleden oordeelde de rechtbank in Haarlem dat de rabbijn moet worden uitgeleverd aan Israël. Hij is tegen die uitspraak in beroep gegaan bij de Hoge Raad. En zo lang zijn beroepszaak loopt, mag de rabbijn in Nederland blijven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dingo (10-3-2015 om 10:19)
Hoe kunnen wij ons chalet nog verhuren met zoveel negatieve reacties op stelleplas ( hof van zeeland) met zo'n groep geschifte profiteurs en vernielers. Wie zou daar voor kiezen om daar zijn vakantie te gaan vieren ???? Zonder overleg met de eigenaren van deze vakantie woningen hebben ze die groep maar op ons park geparkeerd. Schandalig en waar is nu de gemeente? Wij hebben ook een moeder en een kind uit ons chalet moeten zetten op straffe van 15000.00 euro boete omdat ze er permanent zou wonen. Vrouw had geen woning en kreeg er ook geen van de gemeente en deze parkeren maar gewoon met een grote groep en vernielen en provoceren de zaak en beslissen zelf wanneer ze eens zullen gaan. Direct verwijderen
Genietende (7-3-2015 om 01:30)
Misdraging in welke soort,kleur,ras of geloof zijn nooit netjes en goed te praten! Maar om dan met zoveel ophef de boulevard af te sluiten gaat mij te ver. Directeur /eigenaar keten Amadore had dit toch wel anders kunnen oplossen aangezien hij gelijk de gelede schade kon berekenen? Handje klap werk?Of is hier sprake van soort zoekt soort? Maar collega ondernemers,hij gunt u nu de ellende, toch fijn om te horen van een "collega ondernemer"
Simon (6-3-2015 om 22:09)
Beetje aparte mensen!
kapellenaar (6-3-2015 om 19:34)
tsjonge jonge ik kan het niet begrijpen
Hoe zit dat ? ik heb vrij overpad ! (6-3-2015 om 18:53)
Ik snap nog steeds niet waarom de hele boulevard afgezet moest worden, waren ze dan ook agressief naar voorbijgangers ? of andersom ? Kunnen we niet meer samen door de straat ? Ik zou graag de reden daarvan weten. Want op mij komt het over dat de politie dus de orde helemaal niet heeft kunnen bewaren en daarom andere vrije burgers het recht tot dat openbare gebied maar heeft ontzegd, met een niet vermelde reden. Heeft de burgermeester een noodverordening verklaard ? Of regeert het junglerecht van de grootste groep de straten ? JA DUS ! Dit kan en mag niet en ik eis een onderzoek naar het falen van politie en verantwoordelijke bestuurslagen.
triest (6-3-2015 om 18:14)
Wat er gebeurt is, is gewoon niet goed. Punt!!!! Deze mensen hebben achteraf echter wel hun verantwoordelijkheid genomen voor de aangerichte schade. Kan menigeen nog een voorbeeld aan nemen. Maar het feit, dat er op dit incident bijna 50 reacties komen, waar de meeste gericht zijn tegen de groep als Joden vind ik heel erg. Er wordt op HV-zeeland wel vaker wat gemeld over vernielingen en dergelijke. Dan wordt er amper op gereageerd. En nu leest men wat over een groep Joden en ziet men wat plaatjes (zonder echt te weten wat er allemaal gebeurd is) en ja hoor........de onderbuik gevoelens komen los. Dat vind ik pas walgelijk!!!!!
Cookie-instellingen beheren