Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM sleept visboot naar haven

Toegevoegd: 09-03-2015, 21.10 uur
De visboot is naar Vlissingen gesleept.
De visboot is naar Vlissingen gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De reddingboot Zeemanshoop van de KNRM is maandagochtend een visboot op de Noordzee te hulp geschoten. De boot is op sleeptouw genomen en veilig afgeleverd in Vlissingen.

Iets na 09.00 uur werd de reddingbootschipper van Breskens gebeld door de schipper van een sportvisboot. De schipper van de visboot heeft een ‘tik’ gehoord en één van de motoren wil niet meer voor- of achteruit. De visboot ligt op dat moment zo’n 37 mijl uit de kust en op één motor terug naar Vlissingen varen is geen optie. Afgesproken wordt dat de visboot toch voorzichtig op één motor al een beetje terug naar het oosten vaart.

Na een uur varen ontmoeten de reddingboot en de visboot elkaar. Na het maken van een sleepverbinding kan de tocht naar Vlissingen beginnen. Zo’n twee en een half uur later komt de reddingboot met sleep veilig aan in de Buitenhaven van Vlissingen en kan deze donateur met tien passagiers langzaam zelfstandig de sluis in.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750