Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Veere trekt zeilboten los

Toegevoegd: 22-03-2015, 16.18 uur
Door: Rolf de Feijter

WOLPHAARTSDIJK - De KNRM van Veere is vanmorgen uitgerukt voor de melding van een vastgelopen zeiljacht.

Het Duitse zeiljacht liep vast op het Veerse Meer nabij Wolphaartsdijk. Het lukte de bemanning van de KNRM boot Oranje om het schip los te trekken. De zeilboot liep geen schade op.

Toen de reddingboot weer op de terugweg richting de haven voer, kwam weer een melding van een vastgelopen zeilboot binnen dit keer in de buurt van het scoutcentrum in Veere. Ook hier lukte het om de zeilboot los te trekken. De zeilboot liep ook hier geen schade op en kon zijn reis vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Colin (23-3-2015 om 10:21)
Beste 'donateur', de KNRM is de enige organisatie die 24/7 hulpverlening op het water garandeert en wordt daarom door de kustwacht altijd gealarmeerd voor incidenten op het water, ongeacht de aard van de melding. Daar komt bij dat er voor zover ik weet geen bergingsbedrijven op het Veerse meer actief zijn. Dus moeten de mensen die vast komen te zitten of motorstoring krijgen maar gewoon rond blijven dobberen? We weten bovendien niets over de concrete omstandigheden, wellicht was er paniek aan boord of gevaar voor onderkoeling (open zeilboot misschien?) In die gevallen is de inzet van een reddingboot echt wel gerechtvaardigd.
Peter (23-3-2015 om 09:32)
Meneer of Mevr. Donateur begrijpt het niet helemaal denk ik zo. Tegen de tijd dat bergingsbedrijven aankomen is de kapitein al verdronken en de boot al gezonken. Je laat de brandweer ook niet komen als je huis totaal is uitgefikt, of wel dan? Die bootjes zitten dan net vast om er niet meer uit te komen. Een redding is een groot woord, maar hulp is welkom als je vast zit. En uh, ik lees vaker? IK weet niet waar jij dat dan leest? Overdrijven kan ook.
Anneke (23-3-2015 om 09:05)
@ Donateur: Dan hoop ik dat u dit ook meedeelt aan de KNRM ipv het alleen hier te posten. Wellicht kunnen zij u een antwoord geven op het waarom zij dit doen!
piet (23-3-2015 om 09:02)
Donateur, het zijn jachtjes, daar zitten mensen op die gestrand zijn, die red je toch ? Het water is nog geen 10 graden, die laat je toch niet naar de kant zwemmen... en wat het bergen betreft, zoveel bergingsbedrijven varen er op zondagmiddag nou ook weer niet rond op het Veerse meer, wel zouden de geredden een bijdrage mogen leveren en een fatsoenlijke kaart moeten kopen natuurlijk.
Donateur (22-3-2015 om 18:18)
Ik lees de laatste tijd steeds vaker dat zij bootjes los trekken. Heeft toch niets meer met redding te maken. Dat moet je toch aan de bergingsbedrijven overlaten. Die zijn daar in gespecialiseerd! Snap niet dat dit toegelaten wordt en zal daarom niet meer doneren aan deze broodrovende ploeg.
Cookie-instellingen beheren