Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Schip gekapseisd op Westerschelde

Toegevoegd: 30-03-2015, 20.38 uur - Update: 30-03-2015, 22.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

HOOFDPLAAT - Bij Hoofdplaat is maandagavond een schip gekapseisd. De twee opvarenden zijn ongedeerd van boord gehaald. Het zandschip Willem (80 meter lang) maakte rond 19.30 uur water en kapseisde vijftien minuten later.

De opvarenden zijn gered door de Interballast I en worden opgevangen in een verblijf van de KNRM. De Kustwacht ontving rond 19.30 uur een melding dat het schip water maakte. De oorzaak van het ongeluk is onbekend. De reddingboot Christien van de KNRM Breskens is bij het gekapseisde schip.

Volgens de Veiligheidsregio zijn bergers ter plaatse en wordt het schip naar een veilige locatie gebracht. De toedracht van het incident wordt onderzocht. 

In februari kapseisde beunschip de Rick ongeveer op dezelfde plek als de Willem. De kapitein van de Rick kwam daarbij om het leven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
storm (31-3-2015 om 15:05)
Als je constant met oude rommel vaart en si het steeds goed keurt is er iets anders aan de hand deze bedrijven moet men eens goed door lichten.Voor er straks mensen verdrinken.
Cookie-instellingen beheren