Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Containerschip Vlissingen weer los

Toegevoegd: 31-03-2015, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het bijna 300 meter lange containerschip 'Sea Land Meteor' is weer los. Het schip liep vanochtend rond 05.00 uur vast ter hoogte van Vlissingen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was het schip rond 10.25 uur weer los. De lading bestond onder meer uit gevaarlijke stoffen maar deze was stabiel en leverde geen gevaar op voor de omgeving. Desondanks werden toeschouwers door de politie op afstand gehouden. Volgens de woordvoerder was dat nodig om tijdens het loskomen een "veilige omgeving te creeëren".

Het schip gaat bij de Rede van Vlissingen voor anker. Daar zal een inspectie worden uitgevoerd.

Zie ook:
Containerschip vast voor Vlissingen


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
N57 (2-4-2015 om 08:31)
Niks mis met de A58 of de N wegen...als je het hier zo onveilig vind, ga dan lekker in Rotterdam wonen, als daar paniek uitbreekt sta je in de binnenstad helemaal vast ;)
Jaap (31-3-2015 om 16:47)
We mogen blij zijn in Zeeland dat deze storm behoorlijk meegevallen is.
Anneke (31-3-2015 om 16:13)
@Martijn Onzin reactie, de A58 is de enige snelle uitvalsroute om weg uit Zeeland te kunnen. De overige wegen zijn geen snelwegen en tergend langzaam. Bij een ramp zitten we opgesloten!
Martijn (31-3-2015 om 11:29)
@Wim Sleepkabels die kunnen breken waarna ze weg schieten? Wat is er mis met de A58? Werd er niet krachtig opgetreden tijdens het mist ongeval? Klaag rustig verder en blijf vooral de gedachten vast houden dat ergens anders stukken beter is!
Wim (31-3-2015 om 11:15)
Geen gevaar, toch alles evacueren? Ik heb toch echt het idee dat er telkens opnieuw zaken in de doofpot worden gestopt daar bij die veiligheidsregio. Als er geen gevaar is dan hoeft het publiek toch ook niet weg? En als er wel (een kans op) gevaar is, waarom geven ze dan niet gewoon aan wat er aan de hand is? Die Westerschelde blijft gewoon levensgevaarlijk en als het echt goed mis gaat weet volgens mij niemand wat ze moeten doen. Alsof Zeeland voorbereid is op een grote ramp! Kijk maar na de A58, alles loopt met een sisser af en alles wordt goedgepraat maar de evacuatieroute bij een kernramp is dan dus even volledig gestremd! En alsof die ziekenhuizen hier genoeg slachtoffers op kunnen vangen... We hebben niet eens genoeg ambulances!
Cookie-instellingen beheren