Weerbericht:
Morgen geleidelijk meer bewolking, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste explosief Cadzand onschadelijk

Toegevoegd: 18-05-2015, 16.13 uur
Door: Rolf de Feijter

CADZAND - Voor de kust bij Cadzand is vanmiddag het eerste van de drie gevonden explosieven tot ontploffing gebracht.

De 250-ponder van Engelse makelij werd enkele weken samen met nog twee explosieven aangetroffen voor de kust bij Cadzand tijdens een niet-gesprongen explosievenonderzoek voor de uitvoering van het project Cadzand-Maritiem in Cadzand-Bad. Vanmiddag rond 14.20 uur werd de 250-ponder tot ontploffing gebracht.

De twee andere explosieven, een Duitse contactmijn en een 500 lbs MC bom worden zo als het er nu naar uitziet woensdag tot ontploffing gebracht. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
regielio (22-5-2015 om 08:31)
Was in vlissingen toch spannender toen die 500 ponder op het strand begraven was dat was wat om bij te zijn in het water is het apart toch stond ik liever daar in vlissingen aan de dijk
Ed raket (18-5-2015 om 23:16)
Wat fijn dat die mannen en vrouwen van de Explosieven OpruimingsDienst Defensie dag en nacht klaar staan! Stukje erkenning is wel op z'n plaats denk ik
Cookie-instellingen beheren