Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Meisje gereanimeerd na ongeluk N286

Toegevoegd: 28-05-2015, 09.36 uur - Update: 28-05-2015, 20.22 uur
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - In Scherpenisse op Tholen is donderdagochtend een meisje zeer ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Het kind stak rond 07.50 uur op de fiets de Poortvlietsedijk (N286) tussen Scherpenisse en Poortvliet over. Daar werd ze aangereden door een personenauto die richting Poortvliet reed. Het meisje moest worden gereanimeerd en is uiteindelijk met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Er kwamen ook twee ambulanceteams en twee brandweerwagens ter plekke.

Het ongeluk gebeurde vermoedelijk doordat het meisje geen voorrang verleende aan de automobilist(e). De auto reed namelijk op een voorrangsweg. De fietsoversteekplaats was voorzien van haaientanden. De politie doet ter plekke onderzoek om de toedracht definitief vast te stellen.

Vanwege het ongeluk en het onderzoek is de weg momenteel nog afgesloten voor het verkeer.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Meisje (16) overleden na ongeluk N286


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (28-5-2015 om 16:22)
VdVonck, stop daarmee. GEEN voorrang verlenen als ze het niet hebben. dit zorgt voor verwarring, de volgende doet het namelijk niet.
Thoolse (28-5-2015 om 14:24)
dat kan zijn K. maar heb je er ook aan gedacht dat de automobilist te hard gereden kan hebben? dat word op deze weg, en op vele anderen ook nogal eens gedaan! hierdoor maken fietsers inschattingsfouten. laten ze eerst alles maar eens uitzoeken, voordat je iets beweerd!
Kennis (28-5-2015 om 14:21)
Beste k, wat een nare reactie om hieronder te plaatsen. Haar vader is 'invalide', dus ze weten er alles van. Een schop achterna geven als je kind in levensgevaar is... Hoe durft u dit te doen als u de situatie niet kent.
Een moeder (28-5-2015 om 14:02)
Heel veel sterkte aan familie,vrienden en iedereen die het meisje ken.
alexia (28-5-2015 om 12:38)
Omdat je voorrang hebt moet je het nog niet nemen. Als automobilist moet je altijd alert zijn en bij oversteekplaatsen je snelheid drastisch minderen, maar ja, de meesten hebben haast, moeten naar het werk, carrière maken want dat gaat voor een mensenleven. Hopelijk komt alles goed met het meisje en houd ze niks over aan dit ongeval. Ik wens haar, haar ouders, overige familie, vrienden en hulpverleners die ter plaatse waren veel sterkte! De automobilist(e) zal hier levenslang mee moeten leven, hopelijk heeft hij/zij hiervan geleerd en word de snelheid verminderd op dergelijke plekken. Misschien dat mijn reactie naar de bestuurder m/v hard overkomt maar ik zie in mijn beroep dergelijke ongevallen net iets te vaak gebeuren.
jo (28-5-2015 om 12:26)
Wat een verschrikkelijk bericht weer! Een moment van onoplettendheid heeft zulke grote gevolgen.Laatst schrok ik ook ontzettend van een soortgelijke situatie. Scholieren krijgen vaak te vanzelfsprekend voorrang terwijl ze het niet hebben! Dat schept verkeerde verwachtingen bij hun deelname aan het verkeer. Vooral op een jonge leeftijd is het belangrijk dat ze leren wat voorrang is. Daarom probeer ik altijd oogcontact te maken., maar zelfs dan blijft het soms een beetje griezelig wat ze zullen doen. Alle sterkte voor de familie!.
Cookie-instellingen beheren