Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Zeiljacht vastgelopen op Veerse Meer

Toegevoegd: 04-08-2015, 21.35 uur
Door: Roland de Jong

VEERE - Op het Veerse Meer is dinsdag aan het begin van de middag een zeven meter lang zeiljacht aan de grond gelopen.

De KNRM-reddingboot 'Oranje' van het station Veere werd rond 12.35 uur opgeroepen. De redders hebben het jacht losgetrokken zodat de drie opvarenden hun tocht weer konden vervolgen.

De watersporters werden ter plekke donateur van de KNRM.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j vd m (7-8-2015 om 11:47)
word het niet eens tijd dat er paal en perk gesteld word aan de watersporters 99 van de 100 keer vaart de knrm uit voor de pleziervaart die dan ook nog eens niet in gevaar is dus duidelijk bergingswerk wij willen allemaal wel gratis geholpen worden maar normaal ben je verzekerd en als de verzekering moeilijk doet zoals gesuggereerd word zal het niet de eerste keer zijn dus zou ik maar eens bij mij zelf te rade gaan of ik wel op het water thuis hoor
Ed (7-8-2015 om 08:05)
Heel goed van de KNRM! Ik ben blij dat ze er steeds zijn voor de watersporter. Wanneer je jouw boot door een professionele berger laat los trekken ben je verplicht tot het betalen van een enorme rekening. Deze torenhoge bedragen zijn al snel hoger de volledige dagwaarde van de boot. Dat is niet te betalen voor de gemiddelde watersporter. Verzekeringen doen daar ook steeds moeilijker over.
Richard (5-8-2015 om 17:48)
Ik vaar zelf ook met een zeilbootje van zeven meter over het Veerse meer. Momenteel varen er talrijke rubberboten rond met de nodige pk's er achter. Als een zeilboot met de kiel vast zit is het goed mogelijk om deze los te krijgen door met een rubberboot een duwtje te geven aan de zijkant.
Hermen Mulder (5-8-2015 om 14:11)
Wat mij opvalt, is dat men niet eens zelf de moeite doet om een relatief klein bootje los te krijgen. Verder mis ik ook het hulp aanbod van mede watersporters. Dit zijn géén zaken voor de KNRM.
storm (5-8-2015 om 11:11)
Ja het is op de Westerschelde net zo, zeker die van de Jan v Engelenburg. Meestal is het maar een kleinigheid. Er moeten daarover eens duidelijke afspraken gemaakt worden wat wel en niet kan voor de KNRM. Zelf weten ze het heel goed, maar ja ze willen ook de winkel draaiende houden!
masiev (5-8-2015 om 07:57)
ook dit is dus weer geen levensbedreigende situatie waar de K.N.R.M voor uit rukt en nog maals goed dat ze er zijn maar laat dit werk aan de daartoe bestemde bedrijven toe
Cookie-instellingen beheren