Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Eis: Vier jaar voor poging beroving tante

Toegevoegd: 07-08-2015, 15.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige J. van de K. uit Wolphaartsdijk is vrijdag een gevangenisstraf van vier jaar geëist voor een poging zijn tante te beroven. De zaak tegen Van de K. werd bij verstek behandeld.

Van de K. verdacht zijn tante ervan dat zij een deel van zijn vaders erfenis had achtergehouden en wilde die bij haar gaan halen. Op 7 februari dit jaar stapte hij een serviceflat in Goes binnen om daar zijn tante op te wachten. De tante ging die dag op bezoek bij haar moeder. Toen Van de K. zijn tante zag liep hij op haar af en werkte hij haar tegen de grond. Hij schopte haar, eiste geld en bewerkte haar met een stroomstootwapen.

Nog dezelfde dag meldde hij zich bij de politie en verdween hij achter de tralies. De gedragsdeskundigen konden geen advies uitbrengen wat er met Van de K. zou moeten gebeuren. Evenmin waren zij in staat op een diagnose te stellen omdat Van de V. categorisch had geweigerd mee te werken. Wel suggereerden de deskundigen dat Van de V. 'eigenwijs en tegendraads' was daarnaast zou hij zwak begaafd zijn, nauwelijks een gewetensfunctie hebben en zou een kans op herhaling aanzienlijk zijn.

Zonder een advies of een diagnose of iets wat daar maar ook in de buurt komt kan er geen tbs worden opgelegd, dus vandaar dat de officier een hoge straf eiste. Van de K. is al eerder veroordeeld voor een dergelijk delict. In 2012 kreeg hij vier jaar cel omdat hij bij zijn toenmalige werkgever gewapend verhaal ging halen omdat deze hem financieel zou hebben benadeeld.

Uitspraak 21 augustus.

Zie ook:
Vrouw bewerkt met stroomstootwapen (08-02-2015)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren