Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
115 files van totaal 422 km

Vermiste man in boot na 5 uur terecht

Toegevoegd: 08-08-2015, 05.56 uur - Update: 08-08-2015, 09.51 uur
Door: Roland de Jong

VEERE - Op het Veerse Meer bij Veere is vannacht urenlang gezocht naar een man in een klein bootje. De zoekactie is geslaagd, de man is terecht.

De redders van het KNRM-station Veere weren kort na middernacht opgeroepen nadat was gemeld dat de man en zijn rubberboot al vanaf circa 21.00 uur vermist werden tussen Veere en het eiland de Haringvreter.

Bij de zoekactie die volgde werd ook een helikopter ingezet. Die trof de man uiteindelijk rond 02.00 uur aan. De KNRM heeft hem vervolgens opgepikt en naar wal gebracht.

De man bleek te zijn afgedreven nadat hij zonder benzine was komen te zitten. Hij had geen mobiele telefoon bij zich en zijn roeispanen bleken kapot. Bovendien bevond hij zich in voor hem onbekend gebied.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gespierde hulk (8-8-2015 om 09:23)
je kan beter jarrycan benzine voor reserve mee nemen zo niet hou dan beter je brandstofmeter in de gaten
Eric (8-8-2015 om 08:52)
Mooi werk van de KNRM en die helikopter maar hoe krijgt die man het voor elkaar om 5 uur op het Veerse Meer te dobberen zonder een eilandje of de wal te raken en uit te kunnen stappen om contact opnemen met familie of vrienden.....
masiev (8-8-2015 om 08:35)
geweldig gedaan goed gecoordineerd daar is nu de K.N.R.M. voor .
aanlagerwalgeraakt (8-8-2015 om 08:08)
En waar werd hij aangetroffen - vast niet midden op t meer..of toch wel?
rob (8-8-2015 om 06:42)
vermist/verdwaald op het veerse meer?????? Beetje vreemd verhaal hoor......als je niet kunt zwemmen stap je sowieso niet in zo,n bootje en doe je dat toch, trek dan een zwemvest aan. Zeker gezien het tijdstip dat hij ging varen!!!! En dan nog wat.........indien ik hoge nood heb pies ik van de ene naar de andere kant van het veerse meer!!!!!!! Is maar een grote sloot hoor!!!
Cookie-instellingen beheren