Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Bommelder trein is 19-jarige Fransman

Toegevoegd: 09-09-2015, 10.23 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - De man die gisteren werd opgepakt na een valse bommelding in de trein van Roosendaal naar Vlissingen is een 19-jarige Fransman. Dat zegt de politie.

De man werd 's middags door NS-medewerkers gecontroleerd. Hij kon geen geldig treinkaartje tonen en kon zich ook niet legitimeren. Hij was volgens de politie overduidelijk onder invloed van drugs. Omdat de man ademhalingsproblemen leek te hebben werd een ambulance opgeroepen. De politie kwam eveneens ter plaatse en die heeft de man op het Stationsplein in Roosendaal uit de trein gehaald.

In de ambulance knapte de man weer een beetje op maar vertelde hij dat hij in de trein een bom had geplaatst die elk moment kon afgaan. De trein was echter alweer verder gereden richting Zeeland. In Krabbendijke kon de trein worden stilgezet voor nader onderzoek. Uit voorzorg werden alle passagiers uit de trein gehaald.

Bomexperts van de politie hebben na de melding de officier van dienst ter plekke geadviseerd over de beoordeling van het gevaar. Intussen werd ook alle beschikbare nationale en internationale politie-informatie over de verdachte nagetrokken. Met de inlichtingen die voorhanden waren volgde de inschatting dat de bommelding niet serieus was.

Nadat het sein veilig was gegeven kon de trein rond 17.00 uur de reis naar Vlissingen vervolgen. Het overige treinverkeer tussen Roosendaal en Vlissingen heeft vanwege het incident overlast gehad. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. Zijn motief is tot nu toe nog onduidelijk.
 
Zie ook:
Arrestatie na bommelding in trein


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (9-9-2015 om 11:20)
Leuk hey vrij reizen en alles mag in Europa.. Die weet gewoon je hier in Holland toch bijna geen straf krijgt.. Hij krijgt gewoon een boete terwijl hij geen vaste woonplaats enzo heeft en morgen staat hij weer op straat..Net als ISIS strijders, lopen even rondje rond Turkije en komen zo Europa binnen, geen probleem alles mag hier joh kom maar
Peter (9-9-2015 om 10:52)
Flink laten brommen. 2 jaar of zo. Laat hij het de volgende keer wel. Maar het zal wel een werkstrafje worden van 16 uur.
Cookie-instellingen beheren