Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 234 km

Weg Sluiskil voorlopig nog afgesloten

Toegevoegd: 23-10-2015, 08.54 uur
Er ontstond een flinke ravage.
Er ontstond een flinke ravage.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Naar aanleiding van de botsing tussen de goederentrein en een vrachtwagen gisteren op de grens van Axel en Sluiskil blijft de weg ter plekke voorlopig nog gestremd. Dat zegt de politie.


Volgens de politie zal de Industrieweg (N686) vermoedelijk nog tot zondag afgesloten blijven voor het verkeer. Dat is onder meer nodig omdat de spoorwegovergang moet worden hersteld en de ontspoorde locomotief moet worden getakeld. Dat is een flinke klus want het gevaarte weegt 82 ton. Volgens spoorbeheerder Prorail kan het nog tot na het weekend duren voordat het spoor ter plaatse weer gerepareerd is.

Onderzoek
Inmiddels wordt ook volop onderzoek gedaan naar wat er precies is misgegaan. Ter plaatse is de spoorwegovergang voorzien van geluidssignalen en knipperlichten. Die zouden hebben gewerkt maar desondanks ging het dus toch mis. De politie stelde gisteren direct al een onderzoek in.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid liet donderdagavond weten ter plekke een verkennend onderzoek te doen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid verricht onafhankelijk onderzoek naar (achterliggende) oorzaken van voorvallen om zo de veiligheid in Nederland te verbeteren.

Zie ook:
 Truck gekanteld na botsing met trein   (22-10-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kaas (23-10-2015 om 17:44)
Gelukkig houd de Heros de kade hardnekkig afgesloten voor woon / werk verkeer naar de Yara, dat het verkeer nog een beetje normaal kan doorrijden moet je natuurlijk niet willen.
heleen (23-10-2015 om 15:46)
Vanuit Terneuzen via de Koegors richting Axel gereden. aldaar kon ik niet verder bij de plaats van het ongeluk. Doorgestuurd door de verkeersregelaar, maar ik kwam uit bij een industrieterrein van yara, kon niet verder. Terug maar weer en weer aanschuiven tussen de vrachtwagens om langs de ongeluks plek te komen, weer door de Koegors richting Terneuzen om in Axel te geraken via de tractaat weg. Op mijn opmerking plaats aan het begin Koegors een bord met de nodige info werd me gezegd dat ik de krant maar moest lezen...dankuwel verkeersregelaar, misschien een cursus volgen??
Cookie-instellingen beheren