Weerbericht:
In de zuidelijke helft vanavond regen, in het noorden droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: Grote brand mogelijk aangestoken

Toegevoegd: 09-11-2015, 14.44 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De politie houdt er rekening mee dat de zeer grote brand die zondagavond woedde in een leegstaand hotel aan het Veerse Meer bij Arnemuiden is aangestoken. Dat heeft een woordvoerder laten weten.


De brand woedde aan de Oranjeplaatweg en werd rond 19.30 uur ontdekt. De brand greep met name om zich heen op de verdieping en de zolders van het complex. Omstreeks 21.45 uur werd het sein "brand meester" gegeven. Vervolgens is nog enige tijd nageblust.

De politie heeft vanochtend onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Vanwege de veiligheid is het pand nog niet betreden. De politie houdt er echter rekening mee dat de brand is aangestoken.

Of er een verband is met de reeks andere grote branden van de afgelopen tijd op Walcheren is nog niet duidelijk. In augustus ging in Vlissingen een voormalige seksclub in vlammen op en een maand later woedde een grote brand in Biggekerke. Beide branden leken te zijn aangestoken.

De gemeente zorgt dat het terrein van hekken wordt voorzien. 

Zie ook:
Zeer grote brand hotel Arnemuiden   (08-11-2015)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marc (10-11-2015 om 12:14)
Zal eerder een gevalletje verzekeringsfraude zijn geweest , maar als het echt aangestoken is geweest met de vluchtelingen in het achterhoofd ben je wel echt stom bezig. Dit was juist een ideale locatie ervoor geweest, met zo min mogelijk overlast voor de omgeving omdat het mijlenver van de bewoonde wereld gelegen is. Stukken beter dan in een sporthal in een woonwijk in ieder geval!
Joris (9-11-2015 om 19:59)
Is het mogelijk dat er net als bij de Kaasboerbrand sprake was van angst dat het leegstaande pand gebruikt zou worden om 'vluchtelingen' te herbergen? Zou niet de eerste keer zijn dat panden met die bestemming in vlammen opgaan.
Ruiter (9-11-2015 om 19:15)
Zou het niet verstandiger en goedkoper zijn geweest om dit zootje gewoon af te laten branden ?
von (9-11-2015 om 18:12)
Brand op bestelling? Denk het wel......
JanDoedel (9-11-2015 om 15:18)
Lege gebouwen onze regering en het COA. Misschien hebben mensen een reden om grote lege gebouwen aan te steken.
Cookie-instellingen beheren