Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 33 km

Forse brand in snackbar Kapelle

Toegevoegd: 20-11-2015, 20.56 uur - Update: 21-11-2015, 00.21 uur
Door: Manfred Berrevoets

KAPELLE - In een cafetaria aan de Biezelingsestraat in Kapelle is vrijdagavond brand uitgebroken. Het pand liep forse schade op.


Het vuur ontstond rond 19.00 uur in de afzuigkap. Toen de brandweer ter plaatse kwam leek dat het vuur geblust was. Na onderzoek bleek dat er nog brand woedde in het dak en in de spouwmuur. Om 19.45 uur werd het incident dan ook opgeschaald naar een middelbrand. Er werd nog een extra blusvoertuig en een ladderwagen ingezet.

Om de brand te blussen is het COBRA brandblussysteem ingezet. Het COBRA blussysteem is een geavanceerde manier om branden te blussen in afgesloten ruimten zonder dat brandweermensen de ruimte hoeven te betreden. De hogedrukspuit kan door tijdelijk grit aan het bluswater toe te voegen dwars door muren heen boren zodat de temperatuur van de brand snel omlaag kan worden gebracht. Zo kan een brand op een veilige manier worden bestreden.

De brandweerpost Kapelle draait een pilot met de COBRA. Zij hebben er al mee geoefend en zetten vanavond dit systeem in om de brand te blussen. Het pand liep door de bluswerkzaamheden forse schade op.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren