Informatiebijeenkomst over bom Breskens

Toegevoegd: 08-01-2016, 09.57 uur

Door: Rolf de Feijter

BRESKENS - De gemeente sluis gaat zaterdag Betrokken bewoners, ondernemers en recreanten informeren over de gepande bomruiming van woensdag 27 januari.

Op 14 december werd tijdens een niet gesprongen explosieven onderzoek, dat ter voorbereiding van werkzaamheden op het vakantiepark uitgevoerd wordt, een vliegtuigbom gevonden. Het betreft een 1000 ponder van Amerikaanse makelij uit de Tweede Wereldoorlog.

De vliegtuigbom wordt op 27 januari door de Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) gedemonteerd, naar de aangewezen en daarvoor ingerichte springlocatie in het ontruimingsgebied vervoerd en vernietigd. Alle panden in een straal van 500 meter rond de vindplaats moeten worden ontruimd. Binnen het ontruimingsgebied vallen Het Heem, de Nieuwe Slikkenburgseweg, Langeweg, Kieweg Scheldeveste, Fort Soleil, Zeebad en Schoneveld. Betrokken bewoners, ondernemers en recreanten die hun (vakantie)woning, chalet of bedrijf moeten verlaten zijn hierover per brief geïnformeerd. Aanstaande zaterdag organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten voor de betrokkenen.

De ruiming van het explosief op 27 januari gebeurt onder verantwoordelijkheid en algehele coördinatie van de burgemeester. Zij staat tijdens de demontage van het explosief in contact met een operationeel team bestaande uit medewerkers van de EODD en de betrokken hulpdiensten die zich in en om Breskens bevinden. Tijdens de ruiming van het explosief mag er uit veiligheidsoverwegingen niemand in het afgesloten gebied zijn, behalve de medewerkers van de EODD. Hiervoor wordt een noodverordening uitgevaardigd.

Zie ook:
Ruiming vliegtuigbom Breskens eind januari (22-12-2015)
Vliegtuigbom gevonden op vakantiepark Breskens (15-12-2015)Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750