Vier wielrenners gewond na valpartij

Toegevoegd: 03-04-2016, 11.10 uur - Update: 03-04-2016, 12.28 uur

Foto 4 van 5

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (7-4-2016 om 07:13)
Goedemorgen. ik wandel met mijn mechelaar als wapen en als ik op zij zou moeten laat ik uit zelfbescherming de herder flink kuiten bijten dat ze nooit meer kunnen fietsen de aso weggebruikers
Tinus (7-4-2016 om 00:16)
Jammer dat deze zg toerrenners vaak last hebben van verkeersregels. Maar het valt hun niet echt kwalijk te nemen. Op een rotonde, voorzien van een apart fietspad, vloog er laatst eentje over mijn motorkap. Hij kwam schuin van achteren. Ik had hem niet gezien en verwachtte ook geen fietser op het deel voor gemotoriseerd verkeer. De man gaf toe fout te zitten. Echter de wet beschermd een kwetsbaar verkeersdeelnemer. Maw ik had beter op moeten letten, mijn schuld dus. Gevolg: de schade kon ik zelf betalen en mijn noclaim ging naar beneden.. Zolang de zwakste schakel wordt beschermd veranderd er niets in het gedrag van een aantal wielrenners of fietsers.
Jan (4-4-2016 om 21:31)
Het probleem is niet de alleen rijdende wielrenner, maar juist de grote groepen. Er is dan sprake van groepsdruk, het gevoel van superioriteit neem dan toe bij een grote groep wielrenners. Met name op zondagmorgen is het een regelrecht drama als je zelf een wandeling wilt maken. Eerst word er naar je geschreeuwd dat je weg moet wezen, want de weg is in hun verwrongen wereldbeeld van hun, als je in hun optiek niet snel genoeg aan de kant gaat, word je voor rotte vis uitgemaakt. Ik ben het met "Boertje van buiten" eens. Mits de solorijder gewoon mag blijven fietsen, ik kom tijdens het wandelen vaak zat oudere alleen rijdende wielrenners tegen, die wel sociaal zijn, en rekening met andere weggebruikers houden. Het ligt echt aan de mentaliteit.
deboer (4-4-2016 om 18:38)
De brutaliteit van grote groepen wielrijders is absurd. Regelmatig zie ik ze op dijk rijden en ze vertikken het om op het fietspad te rijden. Nee, ze rijden het liefst zoals in Tour de France, net echt op de weg. Als je toetert, omdat je er niet langs kunt, verwensen ze je erg onaardige dingen of steken een middelvinger op. Het zou goed zijn dat de politie al die gasten die ongeoorloofd op de weg rijden verbaliseert. Regels zijn er om nageleefd te worden en die gasten die zo rijden, moeten direct van de weg gehaald worden. Gelukkig zijn er ook anderen die netjes over het fietspad rijden, maar geen bel hebben. Hoor je een hoop gesnuif en dan komt er zo'n mannetje voorbij......... Koop toch eens een fatsoenlijke bel en pas je aan!
Boertje van buiten (4-4-2016 om 17:50)
Laat ze alsjeblieft de amateur wielersport verbieden. levens gevaarlijk die stunten die ze uithalen en anderen maar uitschelden want de weg is van hun. Dit weekend ook weer, op een smal dijkje met om de paar 100 m passeerstroken. Onderweg met een brede machine die vanwege het gewicht niet in de natte berm kan (volgens mij ben ik als boer aangewezen op deze wegen om naar mijn werk te gaan) Auto's wachten netjes op de passeerstroken, maar een stelletje... moest weer zo nodig doorkomen, tja en dan, resultaat was dat ze af moesten stappen wachten tussen de bomenrij. Ik heb meerdere ziektes en doodsbedreigingen naar mn hoofd gekregen. Het zat mij zo hoog dat ik aangifte gedaan heb, Ze waren gekleed in truitjes van verf groothandel Franse.
R.C. Visman (4-4-2016 om 17:35)
De toerfietser heeft het weer gedaan! Een ongeval die iedereen kan overkomen. Er wordt gelijk met een beschuldigende vinger gewezen. Het zijn mensen die sportief bezig zijn. Ook uit je luie stoel kan je vallen. Gelukkig zijn er dan hulpdiensten.