Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt MMBS uit het verkeer

Toegevoegd: 05-04-2016, 15.54 uur
Het betreffende ​MMBS-voertuig.
Het betreffende ​MMBS-voertuig.
© Foto: Twitter / wa_Schouwen01
Door: Roland de Jong

DREISCHOR - Tegen de eigenaar van een zogeheten motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS) is vandaag proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid.


Volgens wijkagent Douwe de Vries haalde het voertuig een maximumsnelheid van 80 kilometer. ​MMBS-voertuigen mogen maximaal 45 kilometer per uur rijden.

Aangezien de maximumsnelheid van de nu aangetroffen MMBS ver boven de geldende limiet lag, werd het voertuig door de politie uit het verkeer genomen. Ook werd er dus proces-verbaal opgemaakt.
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erdeewee (5-4-2016 om 17:00)
@P: Wie is er nu niet wakker? Zo'n MMBS is tegenwoordig vaak juist een normale auto die dusdanig is aangepast dat het officieel gaat om een ander type voertuig (een MMBS dus). En daar zit nu inderdaad nou juist de verwarring in voor andere weggebruikers. Want als zo'n ding 80 rijdt, lijkt het een normale auto, maar is het het dus niet. En de bestuurder hoeft ook geen normaal rijbewijs te hebben. Terwijl mensen dus wel verwachten dat de bestuurder dat heeft. Levensgevaarlijke wetgeving dus.
Rien (5-4-2016 om 16:48)
Dat ding was inclusief berijders al een gevaar op de weg.
P (5-4-2016 om 16:36)
Wat op die foto staat is gewoon een Opel Corsa en een normaal auto voertuig. Dus logisch dat die een hogere snelheid behaalt dan een brommobiel. Oom agent misschien zelf niet wakker?
Cookie-instellingen beheren