Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert op niet handsfree bellen

Toegevoegd: 08-07-2016, 19.03 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Donderdagmiddag heeft het team verkeer een controle gehouden op de Axelsestraat in Terneuzen. Daarbij is speciaal gekeken naar bestuurders die niet handsfree aan het bellen of aan het sms’en waren.


In totaal zijn er vijf bekeuringen uitgedeeld: drie voor niet handsfree bellen, één vanwege het overschrijden van de maximum snelheid en één voor het niet dragen van een gordel. Daarnaast hebben zes bestuurders een waarschuwing gekregen vanwege hun rijgedrag.

Daaruit bleek dat zij hun aandacht niet volledig bij de weg hadden en kennelijk afgeleid waren door andere zaken dan het besturen van hun voertuig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chiel van Schijndel (8-7-2016 om 21:06)
Omdat de pakkans momenteel erg klein is, is het verkeersgedrag er ook naar. Wat meer inzet en controles verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Om een voorbeeld te noemen: op de Oude Vlissingseweg tussen Souburg en Middelburg : 's morgens tussen 7.00 uur en 8.00 uur : zeer hard rijdende brommers, fietsers met drieen naast elkaar en tevens(slingerend) met mobieltjes. Levensgevaarlijk !! En als je belt om te willen passeren, krijg je ook nog een grote mond of ze horen het niet omdat ze oortjes in hebben. Aanpakken die lui !! Meer controles en boetes leidt misschien ook tot beter verkeersgedrag !
Ron (8-7-2016 om 20:38)
Ze moeten de fietsers die met hun mobieltje aan het klieren zijn inderdaad ook maar eens moeten bekeuren. Ik had er vandaag ook 2 die bijna bovenop mijn auto reden, omdat hun mobieltje belangrijker is dan het verkeer om hen heen. En dan zijn ze nog geƫrgerd als ze ineens opschrikken en uit moeten wijken. ze kijken niet op of om.
zeeuw (8-7-2016 om 19:34)
ze moeten de boetes voor auto,s op 1000euro zetten en fietsers brommers op 500 euro
kees (8-7-2016 om 19:09)
5 bestuurders maar? Als ik naar mijn werk rij zie ik zoveel bestuurders bellend en sms end rijden. Meestal fietsers. Dat zijn ook bestuurders. Gewoon bekeuren
Cookie-instellingen beheren